A3 Haber

AB, Hırvatistan ve Bulgaristan’ı Avro Bölgesi’ne almaya hazırlanıyor

AB, Hırvatistan ve Bulgaristan’ı Avro Bölgesi’ne almaya hazırlanıyor

AB, Hırvatistan ve Bulgaristan’ı Avro Bölgesi’ne almaya hazırlanıyor
Temmuz 09
14:29 2020

Avrupa Birliği (AB), Hırvatistan ve Bulgaristan’ı Avro Bölgesi’ne almak için ilk adımı atmaya hazırlanıyor. Nihai karar verildiği takdirde her iki ülkenin 3 yıl sonra Avro Bölgesi’ne geçmesi bekleniyor.

Avro Bölgesi yetkilileri, Hırvatistan ve Bulgaristan’ı 3 yıl sonra avroyu kendi para birimlerini olanak sağlayacak ve ERM-2 olarak bilinen mekanizmaya almaya hazır olduklarını açıkladı. Bu hamle, şu anda 19 üyesi bulunan Avro Bölgesi’nde 2015’te Litvanya’nın katılımının ardından ilk genişleme olacak.

Konuya ilişkin konuşan Avrupalı yetkililer, Avro Bölgesi ve Avrupa Birliği maliye bakanlarının bugün ve yarın yapacağı videokonferans toplantısında nihai onay geldikten sonra bu kararın çok yakın bir zamanda hayata geçirileceğini belirttiler.

İki kaynak, pazardaki spekülasyonları engellemek amacıyla kararın piyasalar kapalıyken, muhtemelen hafta sonu duyurulacağını belirtti.

Sputnik’in Reuters’tan aktardığı habere göre, gelecek saatlerde çözülmesi beklenen birkaç ufak sorununun kaldığını da ifade eden yetkililer, kararı açıklamanın hafta sonu sonrasına da sarkabileceğini belirtti. Ancak ERM-2’ye alma kararından vazgeçme gibi bir ihtimalin bulunmadığını da eklediler.

İki ülkenin ERM-2’ye katıldığında, Avro Bölgesi’ne katılmak için pratik hazırlıklara başlamadan önce iki yıl boyunca mekanizmada kalacaklar.

About Author

Ahmet

Ahmet

Related Articles

TÜM HABERLER