A3 Haber

İzmir Büyükşehir Belediyesi artık havai fişek gösterisi yapmayacak

İzmir Büyükşehir Belediyesi artık havai fişek gösterisi yapmayacak

İzmir Büyükşehir Belediyesi artık havai fişek gösterisi yapmayacak
Temmuz 09
18:23 2020

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, “Beş dakikalık gösterinin bize vereceği keyif yüzünden canlıların ölmesine, doğanın kirlenmesine müsaade etmeyeceğiz” diyerek belediye olarak artık havai fişek gösterisine yer vermeyeceklerini açıkladı.

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, Sakarya’daki havai fişek fabrikasında meydana gelen patlamaların ardından büyükşehir olarak artık havai fişek gösterilerine yer verilmeyeceğini duyurdu.

Sosyal medya üzerinden açıklama yapan Soyer, “İzmir Büyükşehir Belediyesi olarak bundan sonra etkinliklerimizde havai fişek gösterisine yer vermeyeceğiz.Özel gün kutlamalarını tüm görkemiyle sürdüreceğiz.Ancak beş dakikalık gösterinin bize vereceği keyif yüzünden canlıların ölmesine, doğanın kirlenmesine müsaade etmeyeceğiz” dedi.

CHP’li belediyeler harekete geçti: Havai fişek kullanılmayacak

İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin etkinliklerine artık havai fişek kullanılmayacağını açıklamasının ardından CHP’li belediyelerde çağrıya karşılık verdi.

Sakarya’da geçen hafta yedi kişinin yaşamını yitirdiği havai fişek fabrikasındaki patlamanın ardından bugün, fabrikanın atık malzemelerini taşıyan kamyonun patlaması sonucu üç asker yaşamını yitirmişti. Bunun üzerine CHP’li belediyeler, belediye etkinlik ve gösterilerinde havai fişek kullanmama kararı aldıklarını duyurdu.

Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan, “Hiçbir etkinlikte havai fişek kullanmayalım” diyerek tüm belediyelere çağrıda bulundu. Gürkan, “Edirne Belediyesi olarak hep doğaya saygılı ve korumacı olduk. Bugünden sonra artık hiçbir etkinliğimizde havai fişek kullanmayacağız.Tüm belediyelerimize çağrı yapıyorum; hiç bir etkinlikte havai fişek kullanmayalım” ifadelerine yer verdi.

Rize’nin Fındıklı Belediyesi sosyal medyadan yaptığı açıklamada, “Belediye ve Fındıklı Halkı olarak her zaman insan ve doğa haklarına saygılı olduk, bu hakların savunucusu olduk. Bundan sonra hiçbir etkinliğimizde havai fişek kullanmama kararı aldık. Kamuoyuna saygıyla duyurulur.”

Muğla’nın Datça Belediyesi,  “Datça Belediyesi olarak bugünden itibaren hiçbir gösteri ve etkinliğimizde havai fişek kullanmayacağımızı kamuoyuna saygıyla duyururuz.”

Samsun’un Atakum Belediyesi, “Atakum Belediyesi olarak her zaman  emeğe ve insana saygı duyduk.Yurttaşlarımızın desteğiyle çevreyi, doğayı gözeten çalışmalar yaptık. Aldığımız karar neticesinde artık yapacağımız hiçbir etkinlikte havai fişek kullanılmayacaktır. Kamuoyuna saygıyla duyurulur.”

About Author

Ahmet

Ahmet

Related Articles

TÜM HABERLER