A3 Haber

Sakarya’da patlama: Üç asker yaşamını yitirdi

Sakarya’da patlama: Üç asker yaşamını yitirdi

Sakarya’da patlama: Üç asker yaşamını yitirdi
Temmuz 09
12:00 2020

Sakarya’da Taşkısığı bölgesinde bir patlama meydana oldu. Patlamada üç asker yaşamını yitirdi.

Sakarya’dan Taşkısığı bölgesinde, imha edilmek için götürülen havai fişekleri taşıyan kamyonda patlama meydana geldi.

Sakarya Valisi Çetin Oktay Kaldırım, ‘Patlayıcıların intikalleri esnasında patlama meydana geldi.” dedi.

Soylu’dan açıklama

DHA’nın aktardığına göre olay yerinde açıklama yapan İçişleri Bakanı Süleyman Soylu “3 askerin şehit olduğunu” söylerken, “Hastanelerde 11 jandarma personelimiz var ve bir de şoför arkadaşımız var” ifadelerini kullandı.

Soylu şu açıklamalarda bulundu:

“Nereye taşınabileceği konusunda bir iki alternatif ortaya konuldu. Yaklaşık 15 tonluk patlayıcı geçtiğimiz haftadan itibaren, hem buradan farklı bir noktaya hem buraya taşınmaya başladı.

Bu patlamanın başında, jandarmamıza bağlı patlayıcı madde imha timimiz var, başında da bir komutanımız var. Onların sevk ve idaresinde bir patlatma işlemi gerçekleşti.”

“Adli ve idari soruşturmada anlaşılacak”

“15 tonluk bir patlatma işlemi gerçekleşti. Son 1 – 1,5 tonluk bir patlayıcı varken bu olay, hepimizi üzen bu olay başımıza geldi.

Bunları buraya patlatmak için getirdiler. Yaklaşık işte bunlar genelde, orada da soğutuluyorlar, burada da genelde hem itfaiye olur, genel usule göre ambulans olur. Buna yönelik usulle birlikte mühimmatlar imha edilirler.

Şimdi buraya getirip, tam boşaltma esnasında neden olduğunu yapılacak adli ve idari soruşturmada anlayacağı bir patlama meydana geldi.

Maalesef bu patlamada ikisi patlayıcı madde imha timinden olan, biri Ankara’dan biri de İstanbul’dan buraya görevlendirdiğimiz arkadaşlarımız şehit oldular. Birisi de alanın güvenliğini sağlamakla görevli olan jandarma personelimiz şehit oldu.

Aracın şoförü şu an ağır yaralı, hastanede. Ameliyatta olduğu bilgisini aldık.”

“Şoförün hayati tehlikesi var”

“Yine Kocaeli’nde hastaneye sevk edilen bir jandarmamız var. Yine aynı zamanda kaburgasında hafif bir ağrı olan, patlamadan mütevellit bir ağrı olduğunu bildiğimiz bir personelimiz var.

Hastanelerde 11 jandarma personelimiz var ve bir de şoför arkadaşımız var. Üç arkadaşımız dışında diğerlerinde hayati tehlikesi veya bir sıkıntı yok. Hayati tehlikesi olan bir tek kamyon şoförümüz var. Ona da şifalar diliyoruz.

Hem bu konuyla ilgili, hem adli idari soruşturma devam ediyor. Bizim bu konuyla ilgili emniyet,mülkiye müfettişlerimiz biraz sonra alana intikal ederler. Savcılarımız zaten meseleyi araştırıyorlar.”

Bakanlık açıklaması

İçişleri Bakanlığı’ndan patlama ile ilgili yapılan açıklamada şu ifadeler kullanıldı:

“Sakarya-Hendek ilçesi Taşkısığı Mahallesinde faaliyet gösteren Taş Ocağında, Cumhuriyet Başsavcılığının talimatı gereği Havai Fişek Fabrikasına ait patlayıcıların kontrollü şekilde patlatılması maksadıyla taşıyan kamyondan indirildiği esnada, patlama meydana geldi. Meydana gelen patlamada; 2’si patlayıcı madde imha timinden olmak üzere 3 jandarma personelimiz şehit oldu, 6 personelimiz yaralandı.”

Belediye Başkanı Yüce: Daha net bilgiler aktaracağım

Sakarya Belediye Başkanı Ekrem Yüce, olayda iki askerin şehit olduğunu duyurdu.

CNN TÜRK canlı yayınına bağlanan Yüce, şu ifadeleri kullandı:

“Ülkemizin başı sağolsun. Ben, Ankara’da bakan beyle toplantı anındayken bu patlama oldu. Toplantı anında daire başkanımız hemen bilgi verip olay yerine intikal etti. Olaya müdahale edildi, devamlı bana bilgi aktarılıyor. Şu an bana verilen bilgi iki şehidimiz var, sekiz civarında yaralımız var. İmha edilmek üzere götürülen mühimmat aracında patlama sonucunda bunlar oluştu. Ortalık bir toparlansın, duruma hakim olalım sizlere daha net bilgiler aktarırım inşallah.”

“Kamyon paramparça olmuş durumda”

Taşkısığı Mahallesi muhtarı Muharrem Bektaş:

“Hendek’te patlamayan mühimmatı, jandarma kontrolünde mahallemizde bulunan boş kullanılmayan taş ocağında kontrollü patlatma yapılmak istendi, o sırada kaza oldu. Şu anda yaralımız var. Muhtemelen 1 sivil geri kalan asker. Tek bildiğim bu. Kamyon olay yerine geliyor. Durduğu yerde patlıyor. Kamyon şu an gözümün önünde ve paramparça olmuş durumda. Muhtemelen kamyonun içinde olmuş. Bilmiyorum yanlış bilgi vermeyeyim ama şu anda gözümle gördüğüm bu. Şu anda olay yerindeyim kamyonla aramda 5 metre var.”

About Author

Ahmet

Ahmet

Related Articles

TÜM HABERLER