A3 Haber

HSK, 26 hakim ve savcıyı daha görevden uzaklaştırdı

HSK, 26 hakim ve savcıyı daha görevden uzaklaştırdı

HSK, 26 hakim ve savcıyı daha görevden uzaklaştırdı
Temmuz 10
16:04 2020

Hakimler ve Savcılar Kurulu (HSK) 2’nci Dairesi, Gülen cemaati ile irtibatı olduğu gerekçesiyle 26 hakim ve savcıyı görevden uzaklaştırdı.

HSK 2’nci Dairesi, çözümlenen ‘ByLock’ içerikleri, savcılık soruşturmalarında elde edilen sonuçlar, ‘mahrem imam’lara ait operasyonel hatlarla iletişim, ankesörlü örgütsel ardışık arama, HSK müfettişlerinin tespitleri ve etkin pişmanlık hükümlerinden yararlanan kişilerin anlatımlarını dikkate alarak, 26 hakim ve savcının Gülen cemaati ile irtibatını tespit etti.

4 binin üzerinde hakim ve savcı ihraç edildi

Yapılan değerlendirme sonucu 26 hakim ve savcının, ‘Hakimler ve Savcılar Kanunu’nun 77’nci maddesi gereğince görevden uzaklaştırılmalarına karar verildi. Görevden uzaklaştırılan hakim ve savcıların, haklarında düzenlenecek müfettiş raporu sonrası meslekten ihraç edilip edilmeyeceklerine karar verileceği belirtildi.

Öte yandan 15 Temmuz 2016’daki darbe girişiminin ardından HSK tarafından 4 binin üzerinde hakim ve savcı hakkında, Gülen cemaati irtibatları nedeniyle işlem yapıldığı ve bu kişilerin ihraç edildiği öğrenildi.

About Author

Uğraş Vatandaş

Uğraş Vatandaş

Related Articles

TÜM HABERLER