Site icon A3 Haber

Die Welt: Geriye Gezi Parkı ve idam cezası kararı kaldı

Alman Die Welt gazetesi, Ayasofya hamlesinin Erdoğan’ın sıkışmışlığını göstergesi olduğunu savunarak, “Geriye kala kala Gezi Parkı’nın ortadan kaldırılması ve idam cezasının yeniden yürürlüğe sokulması kaldı” diye yazdı.

Alman Die Welt gazetesi, Ayasofya hamlesinin Erdoğan‘ın sıkışmışlığını göstergesi olduğunu savunarak, “geriye kala kala Gezi Parkı’nın ortadan kaldırılması ve idam cezasının yeniden yürürlüğe sokulması kaldı” diye yazdı.

Alman basını dünya medyasının yoğun ilgi gösterdiği Ayasofya kararına sayfalarında yer verdi.

Alman Die Welt gazetesi “Tüm bunlar Erdoğan’ın halihazırda ne kadar da sıkışmış olduğunu da gösteriyor” değerlendirmesinde bulunarak, “Ayasofya’dan sonra yedekte geriye kala kala Gezi Parkı’nın ortadan kaldırılması ve idam cezasının yeniden yürürlüğe sokulması kaldı” diye yazdı.

Gazetenin haberde yer verdiği değerlendirmeler şöyle:

“Kala kala Gezi Parkı kaldı”

“Tüm bunlar Erdoğan’ın halihazırda ne kadar da sıkışmış olduğunu da gösteriyor. Demokrasi, özgürlük ve refah gibi yıllar yılı AKP’nin başarısına katkı sağlamış olan büyük anlatılar büyük bir gümbürtüyle çöktü.

Erdoğan bunun yerine popülist kara gün akçelerini yiyor. Ayasofya’dan sonra yedekte geriye kala kala Gezi Parkı’nın ortadan kaldırılması ve idam cezasının yeniden yürürlüğe sokulması kaldı.”

“Erdoğan siyasi önerilerle cezbedemiyor”

DW’nin aktardığı habere göre; Coburg’da yayımlanan Neue Presse gazetesi ise Erdoğan’ın artık seçmeni cezbedecek siyasi öneriler sunamadığı görüşünü savundu:

“Aklına daha iyi bir fikir gelmediğini gösteriyor”

Ludwigshafen’da yayımlanan Rheinpfalz gazetesinde yer alan yorum ise şu şekilde:

Exit mobile version