Site icon A3 Haber

Erdoğan: Ne şehitlerimizi unutacak ne de Srebrenitsa soykırımını unutturacağız

AKP’li Cumhurbaşkanı Erdoğan, ”Cumhurbaşkanı Erdoğan: “Ne şehitlerimizi unutacak ne de Srebrenitsa soykırımını unutturacağız.” açıklamasını yaptı.

AKP’li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın Srebrenitsa’da 1995 yılında yaşanan soykırımın 25’inci yıl dönümü dolayısıyla gerçekleşen anma töreninde görüntülü mesajı yayımlandı. Mesajında Bosna Hersekliler ve tüm misafirleri selamlayan Erdoğan, bugün, tarihin acı ve utanç sayfalarından biri olan Srebrenitsa Soykırımı’nı anmak ve Boşnakların acısını paylaşmak gayesiyle bir arada bulunduklarını ifade etti.

Koronavirüs sebebiyle fiziken aralarında olamasa da aklı ve gönlünün her daim Bosna’da olduğunu belirten Erdoğan, 25 sene önce alçakça katledilen aziz şehitleri rahmetle andı ve kederli aileleriyle yakınlarına başsağlığı diledi.

Geçen sene naaşlarına ancak yeni ulaşılabilen şehitleri Saraybosna’dan Srebrenitsa’ya birlikte uğurladıklarını anımsatan Erdoğan, yüreklerindeki acıya rağmen ailelerin vakur duruşlarına hep beraber şahit olduklarını anlattı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, şöyle devam etti:

Exit mobile version