Site icon A3 Haber

13 Temmuz koronavirüste son durum: 19 can kaybı, bin 8 yeni vaka

KORONAVIRUS TEDBIRLERI KAPSAMINDA ISTANBUL, ANKARA, İZMİR VE BURSA'DA MASKE KULLANIMI ACIK ALANLARDA DA ZORUNLU HALE GETIRILDI. YASAGIN ARDINDAN ISTANBUL'DA GUNUN ILK SAATLERINDE TOLU TASIMA ARACALARINI KULLANAN VATANDASLARDAN COGU MASKE TAKARKEN, BAZILARIN DA MASKE TAKMADIGI YA DA UYGUNSUZ BIR SEKILDE MASKE KULLANDIGI GORULDU. BAHCELIEVLER, YENIBOSNA. FOTOGRAF: CEMAL YURTTAS / ISTANBUL, (DHA)

Türkiye’de yeni tip koronavirüs (Covid-19) salgını nedeniyle yaşamını yitirenlerin sayısı bugün 19 artarak 5 bin 382’ye yükseldi. Son 24 saatte bin 8 kişiye daha tanı kondu.

Sağlık Bakanlığı, yeni tip koronavirüs (Covid-19) salgınının Türkiye’deki seyri ile ilgili olarak yeni verileri paylaştı. Buna göre virüs nedeniyle yaşamını yitirenlerin sayısı son 24 saatte 19 artarak 5 bin 382’ye ulaştı.

24 saatte 46 bin 492 test yapıldı vebin 8 kişiye daha tanı kondu. Yeni rakamlarla birlikte toplam vaka sayısı 214 bin 1 oldu.

En çok vaka görülen iller

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Twitter hesabından yaptığı açıklamada en çok vaka görülen 5 ilin İstanbul, Ankara, Gaziantep, Şanlıurfa ve Diyarbakır olduğunu açıkladı.

Beş ilin yoğun bakım sayılarında da artış olduğunu belirten Koca, şu ifadeleri kullandı:

“Ortalama 1 hafta önceki verilere göre, vaka sayısında 1.000’in altına inmekte kararlıyız. COVID-19’a karşı HER GÜNÜMÜZ BİR SINAV”

Exit mobile version