A3 Haber

Adalet Bakanı: 15 Temmuz nedeniyle 2 bin 332’si müebbet 4 bin 130 sanığa hapis cezası verildi

Adalet Bakanı: 15 Temmuz nedeniyle 2 bin 332’si müebbet 4 bin 130 sanığa hapis cezası verildi

Adalet Bakanı: 15 Temmuz nedeniyle 2 bin 332’si müebbet 4 bin 130 sanığa hapis cezası verildi
Temmuz 13
16:05 2020

Adalet Bakanı Abdülhamit Gül, 15 Temmuz nedeniyle “Bugüne kadar 2 bin 332’si müebbet ve ağırlaştırılmış müebbet olmak üzere 4 bin 130 sanığa hak ettikleri cezaları vermiştir” dedi.

Adalet Bakanı Abdülhamit Gül, 15 Temmuz Sempozyumu’nda konuştu. Gül, “Kalkışmanın asli failleri FETÖ’nün silahlı ve sivil unsurları hakkındaki yargılamalar kesin hüküm yoluna hızla ilerlemektedir. Yargı, 289 darbe davasından 275’inin ilk derece yargılamalarını sonuçlandırmıştır. Bugüne kadar 2 bin 332’si müebbet ve ağırlaştırılmış müebbet olmak üzere 4 bin 130 sanığa hak ettikleri cezaları vermiştir. Örgüt üyeleri ve yöneticileri hakkındaki soruşturma ve kovuşturmalar daha geniş bir zeminde ve ülke genelinde devam etmektedir” dedi.

“Ayasofya’nın zincirleri kırılmıştır”

Gül, Ayasofya’nın ibadete açılması ile ilgili olarak da “Millet iradesi değil, FETÖ’yü milletin üzerine salan irade egemen olsaydı bugün Ayasofya’yı yeniden ibadete açmak mümkün olmayacaktı. Türkiye egemen bir devletin gücü ve özgüvenine erişememiş olsaydı Fatih Sultan Mehmet’in vasiyetine hürmetle bu kutlu mabede tarihsel işlevini yeniden kazandırabilmek mümkün olur muydu? 15 Temmuz başarıya ulaşmış küresel kudret sahiplerinin oyuncağı halinde gelmiş olsaydı bu karar alınabilir miydi? Bugün onlar Ayasofya’nın ibadete açılmasından hayal kırıklığına uğradığını ifade ediyorlar. Bizim derdimiz milletimizin hayalleridir. Milletimizin hayallerini yaşatmak, düşlerini gerçekleştirmektir. Milletin penceresinden bakıldığında kırılan hayaller değil, zincirlerdir. 15 Temmuz’da milletin ayağına takılmak istenen prangaları kırıp atmıştı. Yine 1 Temmuz’da hamdolsun Ayasofya’nın da zincirleri kırılmıştır. Ayasofya ceddimizden milletimize kutlu emanet aynı zamanda kültür hazinesi olarak en iyi şekilde korunacaktır” diye konuştu. (DHA)

About Author

Uğraş Vatandaş

Uğraş Vatandaş

Related Articles

TÜM HABERLER