A3 Haber

AKP Sözcüsü Çelik: Ayasofya’nın özellikleri korunacak, freskler namaz vakti ışıkla kapatılacak

AKP Sözcüsü Çelik: Ayasofya’nın özellikleri korunacak, freskler namaz vakti ışıkla kapatılacak

AKP Sözcüsü Çelik: Ayasofya’nın özellikleri korunacak, freskler namaz vakti ışıkla kapatılacak
Temmuz 13
18:46 2020

AKP Sözcüsü Ömer Çelik, partisinin MKYK gündemine ilişkin açıklamalarda bulundu. Çelik Türkiye’ye yönelik seyahat yasaklarına tepki gösterdi.

AKP Sözcüsü Ömer Çelik, partisinin MKYK gündemine ilişkin açıklamalarda bulundu.

Çelik’in açıklamalarından satır başları şu şekilde:

  • Türkiye, yönettiği göç politikası ile Avrupa’yı korumuştur.
  • Fransa’dan Libya politikasıyla ilgili olarak Cumhurbaşkanımıza ve Türkiye’ye dönük yapılan bütün saldırıların sebebini biliyoruz. Orada sinsi bir oyun oynamaya çalıştılar.
  • Fransa Cumhurbaşkanı, Cumhurbaşkanımızın meşru Serrac hükümetine verdiği desteği hedef alarak toplu mezarların üstünü örtemez.
  • Türkiye’ye dönük seyahat yasağı son derece yanlıştır. Bunların hiçbirinin sağlam bir gerekçesi olmadığını söylemek isterim.
  • Bu yasakların objektif kriterlerle değerlendirilmesi gerektiğinin altını çiziyoruz.
  • Ayasofya 86 yıl sonra açıldı. Türkiye kendi mülkiyetindeki mekanın nasıl kullanılacağına kendisi karar verir. Türkiye içerisinden yapılan eleştirilerin yakışıksız olduğunu ifade etmek isterim. Eleştirileri yabancı devletlerin argümanları üzerinden temellendirmek yakışıksız. Birisi çıkıyor ‘Bundan sonra Avrupa’daki camilerimize başına benzer işler gelebilir’ gibisinden, adeta Avrupa’daki bir takım kötülük odaklarına, bir takım faşistlere ilham kaynağı olabilecek sözler söylemeye başlıyor.

“Laik devlet anlayışına karşı bir yaklaşım”

  • Ayasofya, Cami işlevini yerine getirirken ziyaretlere de açık olacak, freskler namaz saati ışıkla kapatılacak. Ayasofya’nın bütün özellikleri korunacak, daha iyi muhafaza edilecek. Kültürel miras listelerinden Ayasofya’nın çıkarılacağını düşünmüyoruz. O kültürel miras listesi Ayasofya’yla şereflenmiştir.
  • Daha önce Ayasofya’yı parayla ziyaret edenler şimdi ücretsiz olarak ziyaret edecekler. Ayasofya Camii’si cami olarak büyük bir mekan olarak bütün insanlığa görkemini göstermeye devam edecek. Bundan daha doğal ne olabilir?
  • Bazı kesimlerin savunduğu bu laikçilik aslında laik devlet anlayışına karşı bir yaklaşımdır. 500 yıl boyunca cami olarak kullanılmış bir mekanın 86 yıl müze olarak kullanıldıktan sonra tekrar cami işlevine döndürülmesinin neresi laikliğe karşıdır?

About Author

Ahmet

Ahmet

Related Articles

TÜM HABERLER