Site icon A3 Haber

Davutoğlu’ndan ‘7 Haziran’ itirafı: AKP MKYK’si büyük çoğunlukla ‘CHP’yle koalisyon kuralım’ dedi

Gelecek Partisi Genel Başkanı Davutoğlu, 7 Haziran 2015 seçimlerinde AKP MKYK’sının büyük çoğunlukla “CHP’yle koalisyon kuralım” dediğini belirtti. Davutoğlu “Koalisyon yürüseydi 15 Temmuz gibi yaşanan o acı olaydan önce tedbirler alınabilirdi” iddiasında bulundu.

Gelecek Partisi Genel Başkanı Davutoğlu, 7 Haziran 2015 seçimlerinde AKP MKYK’sının büyük çoğunlukla ‘CHP’yle koalisyon kuralım’ dediğini belirtti.

Davutoğlu, ‘davanın ferdiyim’ tartışmasıyla ilgili ise “Dava benim elimde şimdi. Ben davayı bırakmadım AKP davayı bıraktı” ifadelerini kullandı.

Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu, AKP’de ayrılış süreci, 7 Haziran 2015 seçimlerinde CHP’yle koalisyon görüşmeleri ve eski partisi içinde yaşananlarla ilgili çarpıcı açıklamalarda bulundu.

Habertürk’te Fatih Altaylı’nın sunduğu Tek Tek Özel programına konuk olan Davutoğlu ‘Cumhuriyet Halk Partisi’yle anlaşmanız halinde, Kemal Kılıçdaroğlu ile anlaşıp kabineyi kurduğunuz takdirde güven oyu alır mıydınız?’ sorusuna şu yanıtı verdi:

MKYK onayı vermiş

Koalisyon neden kurulamadı?

Koalisyonun neden kurulmadığına açıklık getiren Davutoğlu şunları söyledi:

Neden kolay teslim oldunuz?

Başbakanlık görevini bırakmasıyla ilgili ‘Neden kolay teslim oldunuz’ sorusuna Davutoğlu, “Kolay teslim olmadım. Size kolay geliyor ama perde arkasında öyle değil” yanıtını verdi ve “O günlerde bırakmak orada kalmaktan daha cesurca bir hareketti. Korktuğum için değil cesaret gösterdiğim için bıraktım. Tarih okumuş biriyim. Böyle bir makamdan ayrıldıktan sonra insanlar hakkında neler yapılabileceğini bilecek kadar tarih bilirim” yanıtını verdi.

“Ben şehit defnederken o sırada bana karşı listeler hazırlandı”

Davutoğlu şöyle devam etti:

“Hediye almayı yasakladım”

“Başbakan olarak kalırdım. Ama bu sistemin düzelmesi lazım dedim” ifadelerini kullanan Davutoğlu şöyle devam etti:

“AKP davayı bıraktı”

Kendisine AKP’den ayrıldığında, ‘Ölünceye kadar bu davanın ferdiyim’ sözleri hatırlatılan Davutoğlu şu yanıtı verdi:

“AKP’nin devamı değiliz”

Siyasetteki ‘keşkesi’: Kongre listesi

Siyasetteki ‘keşke’leri hakkında konuşan Davutoğlu, “12 Eylül Kongresi’ne kesinlikle kendi listemle giderdim. O listeyi onaylayacağım kendi listemi çıkarırdım. Farklı olabilirdi. O liste tereddütsüz kazanırdı” dedi.

Exit mobile version