Site icon A3 Haber

Akşener’den iktidara çağrı: Danıştay’ın Andımız ile ilgili kararını da uygulayın

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, partisinin grup toplantısında konuştu. Akşener, Ayasofya için, “İbadete açılsın ama siyasete kapatılsın” derken, iktidara Danıştay’ın Andımız ile ilgili kararını da uygulama çağrısı yaptı.

Partisinin grup toplantısında konuşan İYİ Parti lideri Meral Akşener, açıklamalarının önemli bir bölümünü gündemdeki Ayasofya tartışmalarına ayırdı. Akşener, Ayasofya için, “Açıldı, hayırlı olsun ama en başta yaptığım uyarıyı yeniden yapmak istiyorum: İbadete açılsın ama siyasete kapatılsın” şeklinde konuştu.

Akşener, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Atatürk’ün Ayasofya ile ilgili karar hakkındaki yorumuna sert tepki göstererek, “Kendine gel sayın Erdoğan. Yeni Türk devletinin kayıtlarına cami olarak tescil ettiren ikinci kişi o beğenmediğin Mustafa Kemal Atatürk’tür. Utanmadan tarihe ihanet yakıştırması yapmak makamı ne olursa olsun haddi değildir. Haddini bil Sayın Erdoğan. Ayasofya’nın fatihi Fatih Sultan Mehmet, Cumhuriyet dönemindeki fatihi Mustafa Kemal Atatürk’tür” dedi.  Akşener, iktidara Danıştay’ın Andımız ile ilgili kararını uygulama çağrısında da bulundu.

Akşener’in konuşmasından satır başları şöyle:

“Ayasofya’nın ikinci Fatih’i Atatürk’tür”

“Kimse Ayasofya üzerinden Atatürk’e dil uzatmasın”

“Danıştay’ın Andımız kararını da uygulayın”

“İktidar Emine Bulut ile ilgili tek kelime etmedi”

“İktidar olmak bilinç ve irade gerektirir”

Exit mobile version