A3 Haber

Hulusi Akar: Ermenistan’a karşı Azerbaycan Silahlı Kuvvetleri’nin yanında durmaya devam edeceğiz

Hulusi Akar: Ermenistan’a karşı Azerbaycan Silahlı Kuvvetleri’nin yanında durmaya devam edeceğiz

Hulusi Akar: Ermenistan’a karşı Azerbaycan Silahlı Kuvvetleri’nin yanında durmaya devam edeceğiz
Temmuz 14
16:25 2020

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, Azerbaycan-Ermenistan arasındaki gerilime dair açıklama yaparak, “Azerbaycan Silahlı Kuvvetleri’nin yanında durmaya, Azeri kardeşlerimize desteğe devam edeceğiz” diye konuştu.

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, “Saldırgan tutumunu sürdüren Ermenistan’a karşı Azerbaycan Silahlı Kuvvetleri’nin yanında durmaya, Azeri kardeşlerimize desteğe devam edeceğiz” dedi.

Akar başkanlığında, Genelkurmay Başkanı Orgeneral Yaşar Güler, Kara Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Ümit Dündar, Hava Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Hasan Küçükakyüz ve Deniz Kuvvetleri Komutanı Oramiral Adnan Özbal ile Bakan Yardımcılarının da katılımıyla haftalık video konferans toplantısı yapıldı.

Ordu Komutanları, Muharip Hava Kuvveti Komutanı ve Donanma Komutanı’nın yanı sıra Afganistan’daki Türk Görev Kuvveti Komutanı, NATO Karargahı’ndaki Türk Askeri Temsil Heyeti Başkanı, Kuzey Kıbrıs Türk Barış Kuvvetleri Komutanı’nın da katıldığı toplantıda Bakan Akar, gelişmeler ve sahadaki son duruma ilişkin bilgi aldı, talimatlar verdi.

“Destek olmaya devam edeceğiz”

Azerbaycan-Ermenistan sınırında yaşanan çatışmalara da değinen Akar, şu açıklamalarda bulundu:

“Ermenistan’ın, Azerbaycan’ın Tovuz bölgesinde gerçekleştirdiği saldırıyı şiddetle kınıyoruz. Saldırıyı püskürtürken şehit düşen Azerbaycanlı kardeşlerimize Allah’tan rahmet, yaralılarımıza acil şifalar, kardeş Azerbaycan halkına da başsağlığı dileriz. Yukarı Karabağ’ı hukuksuzca işgal eden ve yıllardır saldırgan bir tutum sergileyen Ermenistan’a karşı Azerbaycan Silahlı Kuvvetlerinin yanında durmaya, ‘tek millet, iki devlet’ diye kabul ettiğimiz Azerbaycanlı kardeşlerimize var gücümüzle destek olmaya devam edeceğiz.”

About Author

Ahmet

Ahmet

Related Articles

TÜM HABERLER