A3 Haber

İzmir Tire’de yangına giden arazöz devrildi: İki ölü, iki yaralı

İzmir Tire’de yangına giden arazöz devrildi: İki ölü, iki yaralı

İzmir Tire’de yangına giden arazöz devrildi: İki ölü, iki yaralı
Temmuz 14
17:03 2020

İzmir’in Tire ilçesindeki makilik alanda yangın çıktı. Alevlere müdahale için bölgeye gidilen arazözün devrilmesi sonucu meydana gelen kazada iki kişi yaşamını yitirdi, iki kişi de yaralandı. Alevlerin söndürülmesi için havadan ve karadan müdahale ediliyor.

Tire’ye bağlı Çayırlı Mahallesi yakınlarındaki makilik alanda, saat 14.30 sıralarında, henüz belirlenemeyen nedenle yangın çıktı. İhbar üzerine bölgeye iki helikopter ve dört arazöz sevk edildi. Alevlere havadan ve karadan müdahaleye başlanırken, Bayındır Orman İşletme Şefliği’ne ait arazöz de bölgeye takviye olarak gönderildi. Bayındır’dan sevk edilen arazöz, onarım çalışması yapılan Selçuk- Tire yolu Büyükkale mevkisinde devrildi. Kazada ormancılardan Nurullah Akbaş ile Ali Yılmaz yaşamını yitirdi, iki ormancı ise yaralandı. Yaralı ormancılar, Tire Devlet Hastanesi ve Torbalı Devlet Hastanesi’ne kaldırılıp, tedaviye alındı.

Alevlerin söndürülmesi için havadan ve karadan müdahale sürdürülüyor.

Bakan Pakdemirli’den açıklama

Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi:

“İzmir Tire’deki orman yangınına müdahale etmek için yola çıkan arazözün kaza yapmasıyla 2 arkadaşımız şehit olmuş, 2 arkadaşımız yaralanmıştır.

Şehitlerimize Cenab-ı Allah’tan rahmet, yaralılarımıza acil şifalar diliyorum.”

About Author

Ahmet

Ahmet

Related Articles

TÜM HABERLER