A3 Haber

Kılıçdaroğlu’ndan Erdoğan’a: Kendisi FETÖ’nün bir numaralı siyasi ayağıdır

Kılıçdaroğlu’ndan Erdoğan’a: Kendisi FETÖ’nün bir numaralı siyasi ayağıdır

Kılıçdaroğlu’ndan Erdoğan’a: Kendisi FETÖ’nün bir numaralı siyasi ayağıdır
Temmuz 14
17:42 2020

Partisinin TBMM grup toplantısında konuşan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Cumhurbaşkanı Erdoğan için “Asıl kendisi FETÖ’nün bir numaralı siyasi ayağıdır” dedi.

A3 Haber Merkezi- Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, TBMM grup toplantısında açıklamalarda bulundu. 15 Temmuz darbe girişiminin yıl dönümüne değinen Kılıçdaroğlu, “Erdoğan, ’15 Temmuz’la ilgili şüphe bulutları kaldırılmalı’ demiş. ‘Kılıçdaroğlu, kiminle konuştuğunu anlatsın’ demiş. HTS kayıtları elinde. Açıkla kardeşim. Lafa gelice dil bir karış, olmuyor, bu maya tutmuyor. Asıl kendisi FETÖ’nün 1 numaralı siyasi ayağıdır” dedi.

Bir Saray’ın bir de halkın 15 Temmuz’u var. Halkın 15 Temmuz’unda şehitlerimiz, gazilerimiz, sokağa çıkan yüz binler, bedel ödeyenler, demokrasi sevdalıları var. O gün bedel ödeyenler için para toplandı. Eğer biz takip etmeseydik o paralar yok olacaktı. 250 bin şehit derneklerine verecekti Erdoğan. Nerede bu paralar, niye vermiyorsunuz?” diyen Kılıçdaroğlu sözlerine şöyle devam etti: “TBMM’de Araştırma Komisyonu kuruldu. Grubu olan paritlerin milletvekilleri ile kuruldu ve darbe girişimi araştırıldı. Bu araştırma komisyonuna 2 kişinin gelmesini Erdoğan yasakladı. Birisi MİT Müsteşarı, diğeri Genelkurmay Başkanı. Bu isimlerin bilgi vermesini Erdoğan neden yasakladı? Failleri ortaya koyup bilgi alacağız. Milletin önüne atamayla gelmiş 2 kişiyi çıkartmadılar. 15 Temmuz’un perde arkası ortaya çıkmasın diye. Rapor çıktı, 4 yıldır neden yayınlanmıyor?

Kılıçdaroğlu konuşmasını şöyle sürdürdü: “Erdoğan, 15 Temmuzla ilgili şüphe bulutları kaldırılmalı demiş. Kılıçdaroğlu, kiminle konuştuğunu anlatsın demiş. HTS kayıtları elinde. O gece kim, kiminle neyi konuştu hepsi devletin arşivinde. Açıkla kardeşim. Lafa gelice dil bir karış, olmuyor, bu maya tutmuyor. Asıl kendisi FETÖ’nün 1 numaralı siyasi ayağıdır. Erdoğan neden Marmaris’te saklanır? Yaverleri zaten FETÖ’cüymüş, yerini söylerlerdi. Peki o zaman niye Marmaris’e saklandı? Darbeyi biliyordu ve ne olur ne olmaz diye saklandı.

About Author

Uğraş Vatandaş

Uğraş Vatandaş

Related Articles

TÜM HABERLER