Site icon A3 Haber

Osman Kavala’nın avukatından Anadolu Ajansı’na sert yanıt: Yanlış ve maksatlıdır

Anadolu Ajansı’nın “FETÖ’nün ünlü isimleri de hesap verdi” başlıklı haberine tepki gösteren Osman Kavala’nın avukatı Köksal Bayraktar “Anadolu Ajansı’nın, FETÖ/PDY terör örgütü nedeni ile yargılanan gruplar içinde müvekkilimizin adına yer vermesi son derece yanlış ve maksatlıdır. Yasal yollara başvuracağız” dedi.

Anadolu Ajansı 13 Temmuz tarihli “FETÖ’nün ünlü isimleri de hesap verdi” başlıklı haberde, Gezi davasında yargılanan ve 988 gündür tutuklu bulunan iş insanı Osman Kavala’nın da adına yer verdi. Haberde Kavala’yla ilgili şu ifadeler yer aldı:

“Anadolu Kültür AŞ Yönetim Kurulu Başkanı Osman Kavala hakkında da FETÖ’nün 15 Temmuz darbe girişimine ilişkin ‘casusluk’ ve ‘Anayasal düzeni ortadan kaldırmaya teşebbüs’ suçlarından soruşturma yürütülüyor. Kavala, soruşturma kapsamında ‘askeri veya siyasal casusluk’ suçundan tutuklu bulunuyor.”

“Yanlış ve maksatlı bir haber”

AA’nın haberinin ardından Osman Kavala’nın avukatı Dr. Köksal Bayraktar yazılı bir açıklama yaptı. Bayraktar’ın açıklamasında Kavala’nın hiçbir zaman hiçbir şekilde Fethullah Gülen cemaati ile ilişkisinin olmadığı vurgulandı. Köksal Bayraktar açıklamasında şunları kaydetti:

Exit mobile version