A3 Haber

AKP’nin Bergama’yı talan projesi sürüyor: Belediye arazisi kime peşkeş çekilecek?

AKP’nin Bergama’yı talan projesi sürüyor: Belediye arazisi kime peşkeş çekilecek?

AKP’nin Bergama’yı talan projesi sürüyor: Belediye arazisi kime peşkeş çekilecek?
Temmuz 16
13:32 2020

Bergama’da Cumhuriyet döneminin örnek fabrikalarından eski tekstil fabrikası arazisinin satılacağı iddiası tartışmalara neden oldu. CHP Bergama İlçe Başkanı Canbaz, arazinin kamu yararı gözetilerek kullanılması gerektiğini vurgularken, “Bu iş belediye başkanını aşan bir iş. Belli ki Ankara’dan talimat gelmiş. Araziyi, TOKİ’ye devredip satacaklar yahut başka özel şirketlere peşkeş çekecekler” dedi.

Bergama’nın endüstriyel kültürel mirası olarak görülen Cumhuriyet döneminin örnek fabrikalarından eski tekstil fabrikasının arazisinin satılacağı iddiaları kamuoyunda tartışmalara neden oldu. Dokuz Eylül Üniversitesi Bergama Yüksekokulu olarak faaliyet gösteren eski tekstil fabrikasının olduğu alan Bergama Belediyesi meclis toplantısında gündeme geldi. Arazinin ifrazı ile ilgili çalışma başlatılması üzerine CHP İlçe Örgütü harekete geçti. CHP Bergama İlçe Başkanlığı arazinin belediye bünyesinde kalması için imza kampanyası başlattı.

CHP Bergama İlçe Başkanı Mehmet Ecevit Canbaz, arazinin Bergamalıların malı olduğunu ve sattırmamak için tüm demokratik yollara başvuracaklarını belirtti. Canbaz, AKP iktidarının satma ve talan politikasının son kurbanın Bergamalılar olduğunu vurgularken, “O arazi Bergama için çok kıymetli bir alan. Orta vadede çevre yolu ve İZBAN o bölgeden geçecek. Yani değeri katlanacak. Arazinin olduğu yerde bir yüksekokul var. Bizim talebimiz kampüsün canlandırılması ve Bergamalılara fayda sağlayacak bir alana dönüştürülmesi. Ancak belediye gerekli ilgili ve özeni göstermek yerine satmaya kalkışıyor” dedi.

“TOKİ her yerde olduğu gibi bu araziyi de satar” 

Canbaz, Bergama Belediye Başkanı Hakan Koştu’nun araziyi satma gerekçesi olarak belediyenin borçlarını bahane ettiğini savunurken, “Belediyenin borçları gerekçe gösteriliyor. Ama bu tamamen bir bahane. Arazi bir şekilde kılıfına uydurularak ya hazineye devredecekler ya da TOKİ’ye devredecekler. TOKİ’nin sattığı arazileri son dönemde kamuoyunda görüyoruz. Arazi TOKİ’ye geçer TOKİ birçok yerde olduğu gibi bu araziyi de satar. Yahut başka özel şirketlere peşkeş çekeler. AKP iktidarının en iyi bildiği şey satmak” diye konuştu.

“Belli ki bu proje Ankara’dan Hakan Koştu’nun önüne konulmuş”

Belediyeye ait arazinin satış kararının Ankara’da alındığını ve Bergama  Belediye Başkanı Hakan Koştu’nun önüne getirildiğini ileri süren Canbaz, “Belli ki bu proje Ankara’da görüşülüp karara bağlanmış. Ankara’da alınan karar sonrası Başkan Hakan Koştu’nun önüne bu dosyayı getirmişler. Bu iş belediye başkanını aşan bir iş. Bu kadar acele edilmesinin başka bir açıklaması olamaz” dedi.

İmza kampanyası başlatıldı

Canbaz, ilçe örgütü olarak imza kampanyası başlattıklarını belirtirken, “Uzun bir sürece yayılan imza kampanyası başlattık. Bergama’nın farklı noktalarında imzalar alınıyor. Arazinin satılmaması için her türlü demokratik yola başvuracağız” dedi.

 

About Author

Ahmet

Ahmet

Related Articles

TÜM HABERLER