A3 Haber

Hazine ve Maliye Bakanlığı yalanlayamadığı gerçekleri yasaklıyor: Bak ama yazma!

Hazine ve Maliye Bakanlığı yalanlayamadığı gerçekleri yasaklıyor: Bak ama yazma!

Hazine ve Maliye Bakanlığı yalanlayamadığı gerçekleri yasaklıyor: Bak ama yazma!
Temmuz 16
12:26 2020

Hazine ve Maliye Bakanlığı’nın 2019 yılı ve 2020 Ocak-Mart döneminde malullük, yaşlılık ve ölüm sigortaları ile genel sağlık sigortası primi için ödemesi gereken devlet katkısını ödeyemediğine ilişkin haber, mahkeme kararıyla engellendi. İki hekimin, devletin resmi verilerinden yararlanarak kaleme aldıkları analize, Ankara 8. Sulh Ceza Hakimliği’nin kararıyla erişilemeyecek. Aslında Bakanlık, bu tavrıyla resmi verilere sansür uygulamış oluyor.

A3 Haber Merkezi | Hazine ve Maliye Bakanlığı, kurum avukatı Murat Bektaş Kılıç aracılığıyla mahkemeye başvurarak, resmi verilere dayanarak hazırlanan bir analize erişimi yasaklattı.

Ankara 8. Sulh Ceza Hakimliği, 12 Temuz 2020 Pazar günü Dr. Ergün Demir ve Dr. Güray Kılıç imzasıyla yayımladığımız  “Hazine, SGK’ye ödemesi gereken devlet katkısını ödemedi: Kasa boşaldı, deniz bitti mi?” başlıklı içeriğimize erişimin engellenmesi kararı verdi.

İki hekimin, Hazine ve Maliye Bakanlığı Muhasebat Genel Müdürlüğü 2020- 2012 Sosyal Güvenlik Kurumları Bütçe İstatistikleri’ne ve Sosyal Güvenlik Kurumu 2019 Yılı Faaliyet Raporu’na dayanarak gözler önüne serdikleri gerçekler, bakanlığı rahatsız etti. Rakamları yalanlayamayan Hazine ve Maliye Bakanlığı, çareyi mahkemeye başvurup yayına erişimi engelletmekte buldu.

Aşağıdaki resmi verilerin haber yapılması yasak!

Hazine ve Maliye Bakanlığı’nın SGK’ye ödemesi gereken devlet katkısını 2019’da ve 2020’nin Ocak-Mart döneminde ödeyemediği, bakanlığın resmi verilerinde şu şekilde görünmekte.

SGK 2019 Faaliyet Raporu’nda kuruma devlet katkısının sıfır lira olduğu açık bir şekilde görüntülenebiliyor:

Hazine ve Maliye Bakanlığı Muhasebat Genel Müdürlüğü’nün 2019 yılı bütçe istatistiklerinde de devlet katkısı eksi olarak görünüyor:

Yine bakanlığın 202 yılı bütçe istatistiklerinde devlet katkısı eksi olarak görünüyor:

Bak ama yazma!

Hazine ve Maliye Bakanlığı’nın yıl yıl bütçe istatistikleri internette açık veri olarak yer alıyor. Ancak o verilerden bir analiz, haber ya da yorum yapılması istenmiyor. Bakanlık, bu tavrıyla adeta “Bak ama yazma, bak ama yorumlama” demiş oluyor.

 

 

About Author

Ahmet

Ahmet

Related Articles

TÜM HABERLER