A3 Haber

Savcılık Rabia Naz dosyasını kapattı: Takipsizlik kararı verildi

Savcılık Rabia Naz dosyasını kapattı: Takipsizlik kararı verildi

Temmuz 16
20:41 2020

12 Nisan 2018’de Giresun’un Eynesil ilçesindeki evinin önünde yaralı bulunan ve kaldırıldığı hastanede yaşamını yitiren 11 yaşındaki Rabia Naz’ın ölümüne ilişkin soruşturmada takipsizlik kararı verildi. Rabia Naz’ın babası Şaban Vatan, sosyal medya hesabından tüm ülkeye adalet çağrısında bulunarak destek isterken, Adalet Bakanı Abdülhamit Gül’e de seslenerek “Delilleri hiçe sayarak bu dosyayı nasıl kapatırsınız? Lanet olsun böyle adalete!” diyerek tepki gösterdi.

A3 Haber Merkezi | Giresun’un Eynesil ilçesinde evinin önünde yaralı halde bulunduktan sonra hastanede yaşamını yitiren Rabia Naz’ın ölümüne ilişkin soruşturma takipsizlik kararı ile sonuçlandı. 2018 yılında Rabia Naz’ın yaşamını yitirmesinin ardından babası Şaban Vatan’ın adalet arayışı sürüyor.

Soruşturma dosyası, araştırma sonucunda elde edilen tespitler, tanık beyanları, alınan adli tıp raporları ve diğer deliller birlikte değerlendirildiğinde; Rabia Naz Vatan’ın ölümünün yüksekten düşme sonucu meydana geldiği, başkası tarafından kasten ya da taksirle öldürüldüğü yönünde herhangi bir delilin tespit edilemediği, bu nedenle CMK’nın 172/1 maddesi gereğince kovuşturma olanağı bulunmadığından KAMU ADINA KOVUŞTURMA YAPILMASINA YER OLMADIĞINA” denildi.

“Lanet olsun böyle adalete!”

Şaban Vatan takipsizlik kararının verilmesinin ardından sosyal medyadan yaptığı açıklamada Adalet Bakanı Abdülhamit Gül’e çağrıda bulunarak isyan etti. Vatan, “Delilleri hiçe sayarak bu dosyayı nasıl kapatırsınız? Lanet olsun böyle adalete!” ifadelerini kullandı.

Vatan, “Bu nasıl Bir Vicdansizlik . Rabia Nazimizin Soruşturmasına Savcı Emine Öveyik Görele’den gitmeden Takipsizlik vermiş” ifadelerine yer ver verdi.

Adalet Bakanı Abdulhamit Gül’e çağrıda bulunan Şaban Vatan, “Bunu bize açıklayın” dedi.

 

About Author

Ahmet

Ahmet

Related Articles

TÜM HABERLER