A3 Haber

Çocuk yaşta evlilikleri savunmak için platform kurdular: “Çocuk evliliklerini cezalandırmak Allah’la savaşmaktır”

Çocuk yaşta evlilikleri savunmak için platform kurdular: “Çocuk evliliklerini cezalandırmak Allah’la savaşmaktır”

Çocuk yaşta evlilikleri savunmak için platform kurdular: “Çocuk evliliklerini cezalandırmak Allah’la savaşmaktır”
Temmuz 17
09:32 2020

Çocuk yaştaki evlilikleri savunmak için platform kuran bir grup, yazılı açıklama yaparak İstanbul Sözleşmesi’ne karşı adeta savaş açtı.

Türkiye Aile Meclisi Genç Evlilik Platformu Başkanı Adem Çevik, yazılı bir açıklamada yaparak, İstanbul Sözleşmesi’nin aileyi ve toplumu bozduğunu savundu. Çocuk evliliklerinin yasaklanmasını “Allah’la savaşmak” olarak nitelendiren Çevik, “Aklı olan sünnetullahla savaşmaz” dedi.

Yeni Akit “gazete”sinde yer alan habere göre, 18 yaş altındaki bireylerin çocuk olarak görülmesine itiraz eden Adem Çevik, şunları kaydetti:

  • Devletimizin Gençlik Bakanlığı var, milletimizin gençlik bayramı var ama yasalarımızda gençlik kavramı yok. 18 yaş altı çocuk görülüyor. Genç evlendirerek sorumluluk vermediğimiz gençlerimizden, ailemiz ve devletimiz için sorumluluk beklemek vicdan tutulması değil mi?
  • Allah’ın yasalarını çiğneyerek genç evlilikler 2002’de yasaklandı. 28 Haziran 2014’den itibaren de cezalandırılması ve genç babalara tecavüzcü muamelesi sadece akıl tutulmasıdır. Genç evliliklerin cezalandırılması fıtratla, Allah ile savaşmaktır. Aklı olan sünnetullah ile savaşmaz. Fıtrata savaş açarak genç evliliği yasaklayanlar, küresel şer güçlerin desteklediği ailesiz, ahlaksız, cinsiyetsiz toplum projelerine, cinsi sapkınlıkların artmasına hizmet ederek millî güvenliğimizi ve geleceğimizi tehdit etmektedirler. Devlet başkanımız geç yaşta evlilikten şikâyet ediyor ama genç evliliği teşvik etmiyor, bilakis cezalandırıyor.
  • Çocukları istismardan, kadınları şiddetten ve ayrımcılıktan korumak maskesiyle yapılan mücadelede dikkat edelim fuhuş ve şiddet artıyor.
  • Genç evlenenlere, 14 yaşında aile kuranlara tecavüzcü iftirası devlet eliyle çocuklarımıza genç anne ve babalara yapılan en büyük zulümdür.
  • İstanbul Sözleşmesi, CEDAW ve Lanzarote Sözleşmesi ve benzeri ile genç evlilik yasaklanır iken, fuhuş teşvik ediliyor. Namuslular da en az namussuzlar kadar cesur olmalı. Bu yapılanlar kadınlarımıza ve çocuklarımıza karşı en ağır şiddettir. Çocuklarımız travma geçirmektedir. Bu Kurban Bayramı’nda genç kadınlarımızın eşlerini serbest bırakarak meclisimiz ve Cumhurbaşkanımız bize çifte bayram yaşatmalarını istirham ediyoruz.

Tartışılan İstanbul Sözleşmesi

İstanbul Sözleşmesi, bir süredir AKP iktidarında da hedefinde. AKP’li Cumhurbaşkanı Erdoğan, geçen günlerde kurmaylarına İstanbul Sözleşmesi konusunda “Gözden geçirin, halk istemiyorsa kaldırın” talimatı vermişti.

İstanbul Sözleşmesi’nin kaldırılmasını İsmailağa cemaatinin talep ettiği de haberlere konu olmuştu.

İstanbul Sözleşmesi nedir?

Kadınlara Yönelik Şiddet ve Aile İçi Şiddetin Önlenmesi ve Bunlarla Mücadeleye İlişkin Avrupa Konseyi Sözleşmesi, bilinen adıyla İstanbul Sözleşmesi, kadına yönelik şiddet ve aile içi şiddetle mücadele amacıyla 11 Mayıs 2011’de İstanbul’da imzaya açılan Avrupa Konseyi sözleşmesi.

2011 yılının Mayıs ayında İstanbul’da gerçekleşen, Avrupa Konseyi Bakanlar Kurulu toplantısında imzaya açılan İstanbul Sözleşmesi, kadına yönelik şiddet ve ev içi şiddetin önlenmesini konu alan ve hukuki bağlayıcılığı bulunan ilk uluslararası belge.

Söz konusu sözleşmeyi imzalayan ve onaylayan ilk ülke Türkiye olmuştu. İstanbul Sözleşmesi, 1 Ağustos 2014 itibarıyla Türkiye’de resmen yürürlüğe girdi.

About Author

Ahmet

Ahmet

Related Articles

TÜM HABERLER