Site icon A3 Haber

İBB Meclisi’nde AKP ve MHP’liler iş başında: CHP ‘Atatürk’ ismini önerdi onlar ‘Hacıosman Atatürk’ yaptı

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Meclisi’nde, Hacıosman Korusunun isminin “Atatürk Kent Ormanı” olarak değiştirilmesi kabul edilmedi. Korunun ismi AKP ve MHP gruplarının oy çokluğu ile “Hacı Osman Atatürk Kent Ormanı” oldu.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Meclisi’nde, Hacıosman Korusunun isminin “Atatürk Kent Ormanı” olarak değiştirilmesi kabul edilmedi. İBB Meclisinde korunun ismi AKP ve MHP gruplarının oy çokluğu ile “Hacı Osman Atatürk Kent Ormanı” oldu. CHP Grup Sözcüsü Tarık Balyalı ‘Hacı Osman Atatürk Kent Ormanı’ olarak isimlendirilmesinin ülkenin kurucusuna karşı çok büyük ayıp edildiğini söyledi.

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, bir süre önce “19 Mayıs’ta açacağız” sözünü verdiği Sarıyer Hacıosman’daki açılışını gerçekleştirmiş ve adını “Atatürk Kent Ormanı’ olacağını açıklamıştı.

İmamoğlu’nun açılışını gerçekleştirdiği korunun adının “Atatürk Kent Ormanı” olarak değiştirilmesi İBB Meçlisi’nde gündeme geldi. Toplantıda konuşan CHP  Grup Sözcüsü Balyalı, AKP grubunun koruya “Atatürk” isminin verilmesine karşı çıktığını belirterek şunları söyledi:

Trajikomik bir ifade

“Böyle bir akıl yok!”

Kemerburgaz Kent Ormanı’nın ismi de ’15 Temmuz Kent Ormanı’ olarak değiştirildi

İBB Meclisi’nde Hacıosman Korusu’nun adı “Hacıosman Atatürk Kent Ormanı” olarak değiştirilirken Kemerburgaz Kent Ormanı ismi de “15 Temmuz Kent Ormanı” olarak değiştirildi. (ANKA)

Exit mobile version