Site icon A3 Haber

Psikologlar kararlı: Açıköğretimde psikoloji olmaz dediler, iptal davası açtılar

Türk Psikologlar Derneği (TPD) bir süredir, İstanbul Üniversitesi Açık ve Uzaktan Eğitim Fakültesi’nin bölümleri arasına psikoloji bölümünün alınmasına karşı bir süredir mücadele yürütüyor. Önceki gün “Açıköğretimde psikoloji olmaz” başlıklı açıklama yapan TPD yönetimi, dün de yürütmenin durdurulması talepli iptal davası açtı.

A3 Haber Merkezi | Türk Psikologlar Derneği üyeleri, psikoloji eğitiminin açıköğretim sistemi üzerinden verilmesine karşı mücadele sürdürüyorlar. Çeşitli etkinlik ve açıklamalarla kaygılarını kamuoyuyla paylaşan psikologlar, konuyu mahkemeye götürdüler.

TPD’den yapılan açıklamada, “Açıköğretimdeki psikoloji lisans programına ilişkin yürütmenin ivedilikle durdurulması ve kararın iptali istemiyle Danıştay 8. Dairesi nezdinde 2020/4198 esas numarası ile dava açılmıştır. Dava dilekçesinde açıklanan ve ilgili Danıştay dairesince resen tespit olunacak nedenler ile İstanbul Üniversitesi Senatosu ve Yükseköğretim Kurulu Başkanlığının İstanbul Üniversitesi Açık ve Uzaktan Eğitim Fakültesi Psikoloji Açıköğretim Lisans Programının kurulmasına ilişkin işleminin yürütmesinin durdurulması ve iptali ile yargılamanın duruşmalı olarak yapılmasına karar verilmesi talep edilmiştir” denildi.

“Açıköğretimle psikolog unvanı alınamaz”

TPD, önceki gün paylaştığı açıklamada, psikoloji eğitiminin niçin açıköğretim sistemi üzerinden verilemeyeceğini anlatmış ve şunları kaydetmişti:

Ne olmuştu? 

İstanbul Üniversitesi Açık ve Uzaktan Eğitim Fakültesi (AUZEF), yaptığı duyuruyla yeni ön lisans ve lisans programlarını açıkladı. Buna göre ilk defa öğrenci alacak lisans programları arasında Psikoloji, Spor Bilimleri, Rekreasyon, ön lisansta da Spor Yönetimi, Marka İletişimi, Grafik Tasarımı programları yer aldı.

 

 

Exit mobile version