A3 Haber

Takipsizlik kararı TBMM’de konuşuldu: “Rabia Naz’a ne oldu diye sormaya devam edeceğiz”

Takipsizlik kararı TBMM’de konuşuldu: “Rabia Naz’a ne oldu diye sormaya devam edeceğiz”

Takipsizlik kararı TBMM’de konuşuldu: “Rabia Naz’a ne oldu diye sormaya devam edeceğiz”
Temmuz 17
10:21 2020

CHP İzmir Milletvekili Av. Sevda Erdan Kılıç, dün gece yarısı TBMM Genel Kurulu’nda söz alarak, Giresun’un Eynesil ilçesinde 2018’de şüpheli şekilde yaşamını yitiren Rabia Naz Vatan’ın yaşamını yitirmesiyle ilgili soruşturmada takipsizlik kararı verilmesine tepki gösterdi.

Av. Sevda Erdan Kılıç, Hukuk Muhakemeleri Kanunu ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılması Hakkında Kanun Teklifi’nin 44. maddesi üzerinde partisinin önergesi hakkında konuştu.

“AKP iktidarının önümüze koymuş olduğu bu teklif, yargının mevcut sorunlarını ve toplumun beklentisini karşılamaktan çok uzaktır” diyen Kılıç, yargının, AKP’nin siyasi çıkarları doğrultusunda dizayn ettiğini, muhalifler, gazeteciler ve kendi gibi düşünmeyenler üzerinde bir baskı aracı olarak kullandığı bir araca dönüştüğünü kaydetti.

Takipsizlik kararına tepki

Kılıç, TBMM Genel Kurul’daki konuşmasında, Giresun Cumhuriyet Başsavcılığı’nın, Rabia Naz Vatan Araştırma Komisyonu’nun raporunu TBMM Başkanlığı’na sunarak kamuoyuna açıklamasının hemen ardından, dosya hakkında takipsizlik kararı vermesine tepki gösterdi.

CHP Grubu adına Rabia Naz Vatan Araştırma Komisyonu’nda üye olarak görev yaptığını anımsatan Kılıç, “Çalışmanın sonunda bir rapor düzenlendi. Rapora grubumuz adına muhalefet şerhimizi verdik ve bu şerhte birçok hususa değindik, eksiklikleri anlattık, ihmalleri söyledik ve araştırılması gereken konulara değindik. Raporun hemen tesliminden sonra apar topar takipsizlik kararı verilmesini hem hayatın hem de hukukun olağan akışına aykırı buluyorum. Bu karar, kamuoyu vicdanını yaraladığı gibi, bundan sonra Meclis tarafından kurulacak komisyonlara olan güveni de azaltacaktır. Bu takipsizlik kararıyla bu dosyanın değil, bu kararı alanların, bu kararı aldıranların vicdanlarının kapanmış olduğunu bugün bir kez daha gördük. Ama kamuoyu vicdanı ve bizler ‘Rabia Naz Vatan’a ne oldu?’ diye sormaya ve bir tek çocuğumuzun bile burnunun kanamaması için mücadele etmeye devam edeceğiz” dedi.

About Author

Ahmet

Ahmet

Related Articles

TÜM HABERLER