A3 Haber

“Yargıda hâlâ Fethullahçı hakim ve savcılar var” yazısı nedeniyle Sözcü yazarına soruşturma

“Yargıda hâlâ Fethullahçı hakim ve savcılar var” yazısı nedeniyle Sözcü yazarına soruşturma

“Yargıda hâlâ Fethullahçı hakim ve savcılar var” yazısı nedeniyle Sözcü yazarına soruşturma
Temmuz 17
08:01 2020

Sözcü yazarı Aytunç Erkin hakkında, 20 Eylül 2019’da emekli Askeri Hâkim Ahmet Zeki Üçok ile yaptığı söyleşiye yer verdiği “Yargıda halen 2221 hakim ve savcı ya FETÖ’cü ya da FETÖ destekçisi” başlıklı yazısı hakkında yapılan şikayet üzerine soruşturma başlatıldı.

Manisa Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından “kamu görevlisine hakaret” suçundan hakkında soruşturma başlatıldığını öğrenen Erkin dün İstanbul Anadolu Adliyesi’ndeydi.

Avukatları Celal Ülgen, Ahmet Zeki Üçok ve Sercan Efe ile adliyeye giden Erkin şüpheli sıfatıyla ifade verdi. Erkin ifadesinde, “Söz konusu yazı incelendiğinde bir suç unsuru bulunmadığı açıktır. İsimsiz ihbarda iddia edilen herhangi bir cümle yazımda bulunmamaktadır. İhbarı yapan şahıs veya şahısların iftira suçundan cezalandırılmasını talep ediyorum” dedi.

Erkin, ifade sonrası yaptığı açıklamada şunları söyledi: “Bir odak var. Söylenmemiş, kurulmamış cümleler var. Bunu ciddiye alan savcılık ve emniyet makamı var. Odatv’deki ihbarın Manisa olması, benimle ilgili ihbarın Manisa olması gösteriyor ki, Fethullah hâlâ çalışıyor. YAŞ öncesi nasıl Türk subaylarına isimsiz ihbar mektuplarıyla operasyon yapılıyorsa, Fethullah karşıtı gazeteci ve yazarlara da bu şekilde bir operasyon yapıldığı ortada.”

“Çok tehlikeli”

Av. Celal Ülgen de “Erkin, FETÖ’yü deşifre etmek, bunların kurgularını bozmak üzere çalışmalarını sürdürmektedir. FETÖ’nün çeşitli odaklardan, çeşitli saldırılarına uğruyoruz. Bu soruşturma da bu saldırının son örneklerinden birisidir” dedi.

Üçok da “Yargıda, TSK’de veya kamu kurum ve kuruluşlarında FETÖ mensupları var demeyi suç sayan bir soruşturma. Dolayısıyla bunu çok tehlikeli buluyorum” diye konuştu.

About Author

Ahmet

Ahmet

Related Articles

TÜM HABERLER