Site icon A3 Haber

‘Dr. Kalaycı’nın çocukları için başlatılan bağış kampanyası valilik tarafından engelleniyor’

İstanbul Tabip Odası (İTO), koronavirüs nedeniyle yaşamını yitiren Dr. Yavuz Kalaycı’nın çocukları için başlatılan bağış kampanyasının İstanbul Valiliği tarafından engellendiğini ifade etti. Açıklamada, “Engelleme girişiminden derhal vazgeçiniz” denildi.

İstanbul Tabip Odası (İTO), yeni tip koronavirüs (Covid-19) nedeniyle yaşamını yitiren Dr. Yavuz Kalaycı’nın çocukları için başlatılan bağış kampanyasının İstanbul Valiliği tarafından engellendiğini açıkladı. Kampanyaya hekimler ve yurttaşlar tarafından büyük bir ilgiyle karşılandığını belirten İTO, bir gün içinde 160 bin TL’nin üzerinde bağışta bulunulduğunu ifade etti.

“Kampanyanın duyurulmasından bir gün sonra, 17 Temmuz 2020 günü ise hiç beklemediğimiz bir olay yaşandı” denilen İTO açıklamasında, “Dr. Yavuz Kalaycı’nın Çocukları Bizlere Emanet” Bağış Kampanyasının İstanbul Valiliği tarafından durdurulduğunu sözlü olarak tarafımıza iletti” denildi. Karara tepki gösterilen açıklamada, “Bütün hekimlerin ve vatandaşların vicdanlarında büyük tepkiye yol açmaya mahkûm bu engelleme girişiminden derhal vazgeçiniz” ifadeleri kullanıldı.

İstanbul Tabip Odası’ndan yapılan açıklamanın tamamı şöyle:

“Valilik tarafından durduruldu”

“Engelleme girişiminden derhal vazgeçin”

Exit mobile version