A3 Haber

Efkan Ala: FETÖ’yü AKP büyütmedi, olumlu anlatan Ecevit’ti

Efkan Ala: FETÖ’yü AKP büyütmedi, olumlu anlatan Ecevit’ti

Efkan Ala: FETÖ’yü AKP büyütmedi, olumlu anlatan Ecevit’ti
Temmuz 19
23:05 2020

Eski İçişleri Bakanı Efkan Ala, Fethullah Gülen Cemaati’ni eski ortağı AKP’nin büyüttüğü yönündeki görüşün “gerçek dışı” olduğunu iddia etti. Ala, “Bunların neler yaptığını olumlu anlatanlar rahmetli Ecevit’ti” dedi.

Eski İçişleri Bakanı, TBMM Güvenlik ve İstihbarat Komisyonu Başkanı Efkan Ala, Fethullah Gülen Cemaati’nin 15 Temmuz Darbe Girişimi’nin dördüncü yılına ilişkin konuştu.

Ala, Gülen Cemaati’nin AKP tarafından büyütüldüğünü reddetti. Eski bakan, AKP’nin “FETÖ’yü devlet içinden temizlediğini” öne sürdü.

“En fazla yüzbaşı olabilirlerdi”

Ala, “15 Temmuz darbe girişimini yapanlar, hazırlayanlar, planlayanlar korgeneral seviyesine gelen generaller. Bir kişinin AK Parti döneminde Türk Silahlı Kuvvetlerine (TSK) girip de general olması mümkün değil. En fazla yüzbaşı olabilirlerdi” dedi.

Ala, şunları söyledi:

“AK Parti döneminde girmiş olanlar ancak yüzbaşı olabiliyor o süre içinde 15 Temmuz’a kadar. Nasıl AK Parti büyütmüş oluyor. Bu kadar generali, albayı… Mantıken tutarsız. AK Parti bunlarla mücadele eden bir parti ama bunları büyütenler; 1990’lı, 1980’li yıllardaki hatta 1970’li yıllardan itibaren çok açık, basamak basamak ortadadır. Yani devletin bütün okullarını, imam hatiplerini kapatıp bunların okullarındaki öğrencileri Genelkurmay Karargahı’nda kabul edip topluma bu resmi sunan 28 Şubatçılardı. 28 Şubat muhtırasını kim verdiyse bunları en fazla büyütenler onlar. 28 Şubat bunların önünü açmıştır.”

“Olumlu anlatanlar Ecevit ve başka siyasetçilerdi”

Ala, eski başbakanlardan Bülent Ecevit’i şöyle eleştirdi:

“Bunlar o zamanki başbakana ‘Çekil artık yapamıyorsun?’ derken, bunların iyi insanlar olduğunu, bunların neler yaptığını olumlu anlatanlar rahmetli Ecevit’ti ve o dönemki başka siyasetçilerdi. Bu bakımdan çok hassasiyetle ele alınması gereken süreçler yaşadık.”

About Author

Ahmet

Ahmet

Related Articles

TÜM HABERLER