A3 Haber

Yine düğün yine koronavirüs bulaşması: Düğüne katılan 11 kişide Covid-19 tespit edildi

Yine düğün yine koronavirüs bulaşması: Düğüne katılan 11 kişide Covid-19 tespit edildi

Yine düğün yine koronavirüs bulaşması: Düğüne katılan 11 kişide Covid-19 tespit edildi
Temmuz 20
16:46 2020

Zonguldak Devrek Kaymakamı Ümit Altay, iki hafta önce yapılan bir düğüne katılan 11 kişinin koronavirüs testinin pozitif çıktığını açıkladı.

A3 Haber Merkezi- Zonguldak’ın Devrek Kaymakamı Ümit Altay, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, halkın koronavirüse karşı alınan tedbirlere uymasını istedi. Normalleşme süreciyle, havaların ısınmasıyla ve düğün sezonunun başlamasıyla birlikte vaka sayılarındaki rakamların iyiye gitmediğini ifade eden Altay, normalleşme döneminde kötü bir sınav verildiğini belirtti.

Açıklamasında, iki hafta önce yapılan bir düğüne katılan konuklardan 11’inde koronavirüs tespit edildiğini belirten Altay, “İki hafta önceki bir düğünde kurallara uyulmadığı için pozitif vakalar peş peşe ortaya çıktı. Bugün itibariyle o düğünle bağlantılı olarak 11 kişide Covid-19 virüsü tespit edildi. Normalleşme öncesi dönemde iki ay boyunca sıfır yeni vaka ile 29 sayısında sabitlemişken, bugün normalleşme sürecinde bu sayı kısa sürede 50 civarına yaklaştı” dedi.

“Vakaların içinde market çalışanı da var, esnaf da”

Dün itibariyle ilçede sadece bir günde beş yeni pozitif vaka ortaya çıktığını ifade eden Altay, şöyle konuştu: “Pandemi başlangıcından bu yana ilçemizde görülen en yüksek günlük vaka sayısı bu maalesef. Normalleşme sürecinde ortaya çıkan vakaların içinde market çalışanı da var, esnaf da var. O yüzden çok dikkatli olmak, kendimizi ve çevremizi riske atacak hareketlerden kaçınmak zorundayız. Eğer ilçemizde bu vaka sayıları artmaya devam ederse günlük hayattaki mevcut tedbirlerden çok daha fazlasına hep birlikte katlanmak zorunda kalabiliriz. Ceza uygulamalarıyla bazı tedbirleri almayı biz de istemiyoruz, ancak kamu sağlığını korumak adına bundan sonra daha fazla idari yaptırım kararları ve şok uygulamalara ağırlık vermemiz gerekecek. Sokakta maske kuralına uymayan çok fazla insan görüyoruz. Hem sağlığınızı korumak hem de idari para cezalarına maruz kalmamak için maske, mesafe ve hijyen kurallarına uyalım, uymayanları idari makamlara bildirelim.

About Author

Uğraş Vatandaş

Uğraş Vatandaş

Related Articles

TÜM HABERLER