A3 Haber

Gülistan Doku’nun arama çalışmaları için baraj suyunun tahliyesine başlandı

Gülistan Doku’nun arama çalışmaları için baraj suyunun tahliyesine başlandı

Gülistan Doku’nun arama çalışmaları için baraj suyunun tahliyesine başlandı
Temmuz 22
14:13 2020

5 Ocak’tan bu yana kendisinden haber alınamayan üniversite öğrencisi Gülistan Doku’nun, bulunması için Uzunçayır Baraj Gölü’deki suyun tahliye edilmesine başlandı.

Munzur Üniversitesi Çocuk Gelişimi Bölümü 2’nci sınıf öğrencisi 21 yaşındaki Gülistan Doku, kaldığı yurttan 5 Ocak sabahı ayrıldıktan sonra kendisinden bir daha haber alınamadı. Diyarbakır’da yaşayan ailesi, kaybolduğu gün Tunceli’ye gelerek, güvenlik güçlerine ihbarda bulundu. Ailenin ihbarı üzerine arama çalışmaları başlatıldı. Yapılan araştırmalar sonunda Gülistan Doku’nun cep telefonunun en son Uzunçayır Baraj Gölü üzerindeki Sarısaltuk Viyadüğü’nde sinyal verdiği belirlendi. Görgü tanıkları da ifadelerinde, Gülistan’ı en son viyadükte gördüklerini belirtince, bölgede arama çalışmaları başlatıldı.

6 Temmuz’da su altı arama çalışmaları sonlandırıldı

Gülistan Doku için, Uzunçayır Baraj Gölü ve Sarısaltuk Viyadüğü bölgesinde ekiplerin su yüzeyinde ve kıyı kesimlerinde botla arama çalışmaları 200’üncü gününe girerken, 6 Temmuz günü su altı arama çalışmaları sonlandırıldı. Gülistan’dan gelecek haberi bekleyen Doku ailesi, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ile Ankara’da bir görüşme yaptı. Görüşmede, Gülistan Doku’nun arama çalışmalarının sürdürüldüğü Uzunçayır Baraj Gölü’nün boşaltılacağı kararlaştırdı.

Tunceli’ye bugün gelen İçişleri Bakan Yardımcısı ve Bakanlık Sözcüsü İsmail Çataklı, Gülistan Doku’nun için yürütülen arama çalışmaları hakkında bilgi paylaştı. Çataklı, Uzunçayır Baraj Gölü’deki suyun tahliye edilmesine başlandığını söyledi. Gülistan’a ulaşmak için tüm imkanları kullandıklarını anlatan Bakan Yardımcısı Çataklı, bugün Gülistan’ın ablası Aygül Doku ile bir görüşme gerçekleştirdiklerini ifade ederek, “Hedefimiz mümkün olduğu köprünün etrafındaki barajı kurutarak, gözle de görülür bir şekilde sonuçlandırmada gayret edeceğiz. Bu sebeple arkadaşlarımız teknik alanda çalışmaya başlarken, barajın fiilen boşaltılması için çalışma başlatıldı. Yaklaşık 180 gün su altında arama çalışmasını yürüttük. Türkiye’nin birçok ilinden gelen 500 personel arama çalışmalarına katıldı. Esasen bu işler en fazla 15 gün sürdürülen işlerdir ancak bunu 6 ay sürdürdük. Elimizdeki tüm imkanları kullandık ancak netice alamadık. Bu konuda netice almayı biz ve ailesi çok istiyoruz. Ama geçmişte birçok örneklerimiz var. Dünyada birçok örneği var. Netice alınamayan örnekler de var. Bugüne kadar bütün imkanlarımızı kullandık. Bu konuda son bir talep var. Teknik imkanlar el verdiği ölçüde bunları yapılacak. İnşallah bir netice alırız” diye konuştu. (DHA)

About Author

Uğraş Vatandaş

Uğraş Vatandaş

Related Articles

TÜM HABERLER