Site icon A3 Haber

İtirafçı mülki idare amirleri görevlerine döndü

Türkiye devlet kadrolarındaki kripto Fethullah Gülen cemaati üyelerini tartışırken, darbe girişimi sonrası haklarında işlem yapılan mülki idare yöneticileri halen görevde. İçişleri Bakanlığı ise yaptığı açıklamada iddiaları yalanlarken, “Hiçbir itirafçı görevine iade edilmemiştir” ifadelerine yer verdi.

AKP’li Mehmet Metiner ile tartışan İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun “Bir tek FETÖ’cüyü göreve getirmedim” sözleri, Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı’nın iddianamesi ile yeni bir boyut kazandı. 15 Temmuz sonrası haklarında Fethullah Gülen cemaati üyesi oldukları için işlem yapılan bazı isimler halen mülki idare yöneticisi olarak görevini sürdürüyor.

İçişleri Bakanlığı iddiaları yalanladı: Hiçbir itirafçı görevine iade edilmemiştir

İçişleri Bakanlığı, bugüne kadar hiçbir itirafçının görevine iade edilmediğini açıkladı. Bakanlıktan yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi:

“Bugün bazı basın yayın organlarında yer alan ‘FETÖ itirafçısı olan 3 vali yardımcısı, 2 kaymakam görevlerine iade edildi’ başlıklı haberde yer alan bilgiler tamamen asılsızdır. Söz konusu asılsız habere ilişkin aşağıdaki açıklamanın yapılmasına gerek duyulmuştur. Bazı kesimler tarafından Bakanlığımız kurumlarına yönelik yapılan tezviratlar karşılıksız çıkınca, şimdi de mülki idare amirlerimize yönelik tezvirata geçildiği açıktır. FETÖ ile mücadele Bakanlığımızca titizlikle, kararlılıkla devam ettirilmekte ve milli beka meselesi olarak görülmektedir.”

Exit mobile version