A3 Haber

Ayasofya’ya gitmek isteyenler kadın makinisti linç etmek istedi: İnsanlıktan nasiplenmemiş güruh!

Ayasofya’ya gitmek isteyenler kadın makinisti linç etmek istedi: İnsanlıktan nasiplenmemiş güruh!

Temmuz 24
19:51 2020

Ayasofya’da kılınan cuma namazı öncesi İstanbul Valiliği toplu taşıma seferlerini iptal ederken Ayasofya’ya ulaşmak isteyenler kadın makiniste saldırdı.

Valilik kararıyla metro seferlerinin durdurulmasının ardından kadın makinist, Ayasofya gitmek isteyenlerin saldırısına uğradı.

Yoğunluk ve güvenlik önlemleri nedeniyle İstanbul Valiliği metro seferleri başta olmak üzere toplu taşımada çok sayıda seferi iptal etti.

Seferlerin durdurulmasının ardından Ayasofya’ya gitmek isteyenlerin kadın makiniste saldırmak istediği anlar cep telefonu kameraları tarafından görüntülendi.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi çalışanı güvenlik görevlileri ve bazı vatandaşlar kadın makinisti saldırganlardan kurtardı.

CHP Esenler İlçe Başkanı Bülent Ütebay sosyal medya hesabından tartışma yaratan görüntüleri paylaştı:

“İstanbul Valiliği’nin emri ile durdurulan metro seferleri sonrasında kadın makiniste saldıran insanlıktan nasiplenmemiş güruh…”

İmamoğlu’ndan saldırıya uğrayan kadın makinist hakkında açıklama: Konunun takipçisi olacağız

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, konuya ilişkin Twitter üzerinden paylaşımda bulunarak şu ifadeleri kullandı:

“Ayasofya-i Kebir Camii çevresindeki yoğunluğun izdihama dönüşmemesi için Valilikçe alınan sefer durdurma kararını uygulayan kadın makinistimize yönelik saldırı düşündürücü ve üzücüdür. Bu olaya rağmen görevine devam eden çalışanımızı tebrik ediyorum, konunun takipçisi olacağız.”

About Author

Ahmet

Ahmet

Related Articles

TÜM HABERLER