A3 Haber

CHP’li Utku Çakırözer: İnternet sansüründe kanun çıkmadan dünya rekortmeni olduk

CHP’li Utku Çakırözer: İnternet sansüründe kanun çıkmadan dünya rekortmeni olduk

CHP’li Utku Çakırözer: İnternet sansüründe kanun çıkmadan dünya rekortmeni olduk
Temmuz 24
11:01 2020

CHP Eskişehir Milletvekili Utku Çakırözer, “2020 yılının mayıs ayı itibarıyla Türkiye’de, 415 bin web sitesi, 140 bin link, 42 bin tweet, 12 bin YouTube sayfası, 7 bin Twitter hesabı ve 6 bin 500 Facebook hesabı engellendi” dedi.

A3 Haber Merkezi- CHP Eskişehir Milletvekili Utku Çakırözer, 2020 yılının mayıs ayı itibarıyla Türkiye’de, 415 bin web sitesi, 140 bin link, 42 bin tweet, 12 bin YouTube sayfası, 7 bin Twitter hesabı ve 6 bin 500 Facebook hesabının engellendiğine dikkati çekerek, “İnternet sansüründe dünya rekortmeni olduk” dedi.

AKP’nin sosyal medyaya sansür öngören yasal düzenlemesini eleştiren Çakırözer, “Vatandaşın ifade özgürlüğü yok edilmek isteniyor. Muhalif tüm sesler sussun istiyorsunuz. Türkiye’nin sosyal medyayı sansür etmesi dünyanın bizi kapalı rejim olarak adlandırmasının yolunu açacak” dedi.

Çakırözer TBMM’de yaptığı açıklamada, “İktidar şimdi de sosyal medya düzenlemesi getiriyor. Almanya’dan örnek veriyor. Almanya’da bu kadar sansür, bu kadar yasak var mı? Kaç haber sitesini kapatmışlar, kaç TV’ye karartma uygulanıyor, kaç habere erişim yasak, kaç gazeteci cezaevinde” diye sordu.

“Yasaklama taleplerinde dünyada birinci durumdayız”

İnternet sansürüne ilişin güncel veriler paylaşan Utku Çakırözer sözlerini şöyle sürdürdü: “Biz daha kanun çıkmadan internet sansüründe dünya rekortmeniyiz. Mayıs 2020 itibarıyla, 415 bin web sitesi, 140 bin link, 42 bin tweet, 12 bin YouTube sayfası, 7 bin Twitter hesabı, 6 bin 500 Facebook hesabı engellendi. Twitter’a Türkiye’den gelen yasaklama taleplerinde dünyada birinci durumdayız. Mahkeme kararlarının yüzde 75’i de Türkiye’den geliyor.

Sosyal medya düzenlemesinin amacı, içerik kaldırma adı altında yolsuzluk ve hukuksuzlukların bilinmesini engellemek, vatandaşın ifade özgürlüğünü yok etmektir. Kimsenin sesi çıkmasın, vatandaş fişlemeden korksun, kendi kendini sansür etsin istiyorsunuz” diyen Çakırözer, sosyal medyaya sansürün ülkeyi kapalı rejime dönüştüreceğini ifade etti. Çakırözer, “Vatandaşın ifade özgürlüğünü yok edenleri, sansür edenleri bu halk sandığa gömecektir. Aynı gençlerin söylediği gibi size oy moy yok” dedi.

About Author

Uğraş Vatandaş

Uğraş Vatandaş

Related Articles

TÜM HABERLER