A3 Haber

Meteoroloji açıkladı: Kurban Bayramı’nda hava durumu nasıl olacak?

Meteoroloji açıkladı: Kurban Bayramı’nda hava durumu nasıl olacak?

Meteoroloji açıkladı: Kurban Bayramı’nda hava durumu nasıl olacak?
Temmuz 28
17:56 2020

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamada Kurban Bayramında ülkenin kuzeydoğusunda hava yağışlı batı ve güney kısımlarında ise sıcaklık mevsim normallerinin üstünde olacak.

A3 Haber Merkezi- Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nden yapılan açıklamaya göre Kurban Bayramı tatili süresince ülkede yağışların genellikle kuzeydoğu kesimlerde görüleceği, hava sıcaklıklarının genel olarak mevsim normalleri civarında, güney ve batı kesimlerde mevsim normallerinin üzerinde seyredecek.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nün açıklamasına göre gün gün hava durumu şöyle:

Arefe Günü (30.07.2020 Perşembe): Ülkemizin kuzeydoğu kesimlerinin parçalı ve çok bulutlu, Orta ve Doğu Karadeniz kıyılarının yerel olarak sağanak yağışlı, diğer yerlerin az bulutlu ve açık geçeceği tahmin ediliyor.

Kurban Bayramı’nın birinci günü (31.07.2020 Cuma): Ülkemizin kuzeydoğu kesimlerinin parçalı ve çok bulutlu, Orta ve Doğu Karadeniz kıyılarının yerel olarak sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı, diğer yerlerin az bulutlu ve açık geçeceği tahmin ediliyor.

Kurban Bayramı’nın ikinci günü (01.08.2020 Cumartesi): Ülkemizin kuzey kesimlerinin parçalı ve çok bulutlu, Batı ve Orta Karadeniz kıyıları, Doğu Karadeniz, Doğu Anadolu’nun kuzeydoğusu ile Edirne ve Kırklareli çevrelerinin yerel olarak sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı, diğer yerlerin az bulutlu ve açık geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; Rize ve Artvin ile Trabzon’un doğu ilçelerinde yerel olarak kuvvetli olması bekleniyor.

Kurban Bayramı’nın üçüncü ve dördüncü günleri (02.08.2020 Pazar ve 03.08.2020 Pazartesi): Ülkemizin kuzeydoğu kesimlerinin parçalı çok bulutlu ve yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı, diğer yerlerin az bulutlu ve açık geçeceği tahmin ediliyor.

Ankara, İstanbul ve İzmir’de hava durumu

Kurban Bayramı tatilinde Ankara, İstanbul ve İzmir’de yağış beklenmiyor.

Ankara’da hava sıcaklığının 32-33 C derece civarında olacağı, bayramın üçüncü ve dördüncü günleri biraz düşerek 31 C derece civarına ineceği tahmin ediliyor.

İstanbul’da hava sıcaklığının 31-32 C derece civarında olacağı, bayramın üçüncü ve dördüncü günleri biraz düşerek 29-30 C derece civarına ineceği tahmin ediliyor. Kuzeydoğu yönlerden orta kuvvette esmesi beklenen rüzgarın, bayramın üçüncü ve dördüncü günü etkisini arttırarak kuvvetlice (30-40 km/saat, hamlesi 50-60 km/saat) esmesi bekleniyor.

İzmir’de hava sıcaklığının 37-38 C derece civarında olacağı, bayramın dördüncü günü hava sıcaklığının biraz düşerek 35 C derece civarına ineceği tahmin ediliyor.

About Author

Uğraş Vatandaş

Uğraş Vatandaş

Related Articles

TÜM HABERLER