A3 Haber

TMMOB’tan ‘sosyal medya’ çağrısı: Yasa teklifi bir an önce geri çekilmeli

TMMOB’tan ‘sosyal medya’ çağrısı: Yasa teklifi bir an önce geri çekilmeli

TMMOB’tan ‘sosyal medya’ çağrısı: Yasa teklifi bir an önce geri çekilmeli
Temmuz 28
16:53 2020

TMMOB AKP ve MHP milletvekillerinin hazırladığı sosyal medya düzenlemesinin  ifade özgürlüğünü tehdit ettiğini savunarak teklifin bir an önce geri çekilmesi için çağrı yaptı.

TMMOB Yönetim Kurulu Başkanı Emin Koramaz imzasıyla yayınlanan açıklamada, temel hak ve özgürlüklerin başında yer alan haber alma ve ifade özgürlüğünün engellenmesi anlamına geldiği değerlendirilen teklif hakkında, “bir an önce geri çekilmelidir” denildi.

2007 yılında yürürlüğe giren ve “İnternette Sanür Yasası” olarak bilinen, o dönemde kitlesel gösterilerle protesto edilen yasayı hatırlatan Korkmaz, “Bu yasa kapsamında 2019 sonu itibarıyla ülkemizde 408 bin 494 web sitesi, 130 bin URL adresi, 7 bin Twitter hesabı, 40 bin tweet, 10 bin YouTube videosu ve 6 bin 200 Facebook içeriğine erişim engellenmiştir” ifadelerini kullandı.

İnternetin teknolojik olarak gelişiminin yanı sıra yazılı ve görsel medyaya uygulanan baskı ile birlikte sosyal ağ platformlarının kendine geniş bir kullanıcı kitlesi kazandığını belirten Korkmaz, teklifi, “Özü itibarı ile iktidarın kontrolünde olan medya organlarında yer bulamayan konuların sosyal medya gündemine gelmesini ve geçmişte gündeme gelen içeriklere erişilmesini engelleyecektir. Yurttaşlarımızın haber alma ve ifade özgürlüğü ortadan kaldırılacaktır” sözleriyle değerlendirdi.

Teklifle ilgili kaygılarını, “yurttaşlarımızın haber alma ve ifade özgürlüğü ortadan kaldırılacaktır” sözleri ile ifade eden Korkmaz, teklifin geri çekilmesini istedi.

About Author

Ahmet

Ahmet

Related Articles

TÜM HABERLER