A3 Haber

Yıldırım can aldı: Bir kişi yaşamını yitirdi, 19 koyun telef oldu

Yıldırım can aldı: Bir kişi yaşamını yitirdi, 19 koyun telef oldu

Yıldırım can aldı: Bir kişi yaşamını yitirdi, 19 koyun telef oldu
Temmuz 28
18:10 2020

Hakkari Yüksekova’nın Güldere köyünde ot biçmeye giden İsmet Düzce yıldırım düşmesi sonucu yaşamını yitirirken, Cumhuriyet Mahallesi’nde ise 19 koyun yine yıldırım isabet etmesi sonucu telef oldu.

Hakkari’nin Yüksekova ilçesine bağlı Cumhuriyet Mahallesi ile ilçeye 10 kilometre uzaklıkta bulunan Güldere köyünde aniden bastıran sağanakta, yıldırım düşmeleri, can ve mal kaybına neden oldu. Güldere köyü kırsalında ot biçmeye giden 35 yaşındaki İsmet Düzce’nin bulunduğu alana yıldırım isabet etti. Yaşanan olayda Düzce ağır yaralandı. Yakınlarının yardımıyla Yüksekova Devlet Hastanesi’ne kaldırılan Düzce, yapılan tüm müdahaleye rağmen kurtarılamadı.

Bir yıldırım düşmesi olayı ise ilçenin Cumhuriyet Mahallesi’nde yaşandı. Kurbanlık koyunların otladığı alana yıldırımın isabet etmesi sonucu 19 koyun telef oldu. Koyunların sahibi 52 yaşındaki Ferhan Sevin, her şeyin bir anda yaşandığını ve korkudan baygınlık geçirdiğini anlattı. Sevin, “Yağmurun başlamasıyla birlikte dört çocuğumu eve göndermiştim. Aradan beş dakika geçtikten sonra da şimşeklerin çakmasıyla birlikte koyunların bulunduğu yerde alevler yükseldi. Bir anda neye uğradığımı şaşırdım. Korkudan bayılmışım. Kendime geldiğimde koyunlarıma baktım ancak 19’unu kaybettim” dedi. (DHA)

About Author

Uğraş Vatandaş

Uğraş Vatandaş

Related Articles

TÜM HABERLER