A3 Haber

Özelleştirme İdaresi İzmir’de huzurevi alanını satıyor

Özelleştirme İdaresi İzmir’de huzurevi alanını satıyor

Özelleştirme İdaresi İzmir’de huzurevi alanını satıyor
Temmuz 30
12:16 2020

İmar planlarında sığınma ve huzurevi olan kamu alanı özelleştirme kapsamına alındı. Karşıyaka Şemikler’deki alan için Özelleştirme İdaresinin yaptığı ve Resmi Gazete’de yayınlanarak yürürlüğe giren planlarla 5 kat imar izni verildi. Satış gerçekleştiğinde kentte kamunun kullanması gereken bir alan da kaybedilmiş olacak.

İzmir’de herkesin kullanması gereken 100 metrelik kamu arazisi bulmak bile zor hale gelirken var olanlar da bir bir elden gidiyor. TOKİ önceki hafta Karşıyaka Mavişehir’de bir bölümü denizin içinde olan imar planlarında rekreasyon alanı ve spor salonu olması gereken kamu arazilerini tüm tepkilerini rağmen satmıştı.

Egeli Gazete’nin haberine göre Karşıyaka’da kamunun kullanması gereken ve imar planlarında da sosyal tesis alanı olarak görünen bir alanın daha satış kapsamına alınacağı ortaya çıktı. Üstelik alanın imar planları da özelleştirme idaresince değiştirilerek 5 kat yapılaşma izni verildi.

İmar planı değiştirildi, özelleştirme kapsamına alındı

Mülkiyeti Hazine’ye ait olan Karşıyaka Şemikler Mahallesi 25386 ada, 1 parsele “özel sosyal tesis alanı” kullanım kararı getirildi.

Özelleştirme İdaresi tarafından yapılan planla yapılaşma koşulları emsal 1 ve 5 kat olarak belirlendi. 1/5.000 imar planı değişikliği ve 1/1000 imar planı değişikliği onaylandı. Karar gereklerinin yerine getirilmesi için de Özelleştirme İdaresi yetkili kılındı. Ayrıca kararda söz konusu kamu alanının özelleştirme kapsamına alındığı da belirtildi. Söz konusu alanın önceki imar planlarında sığınma ve huzurevi olarak göründüğü belirtildi.

About Author

Ahmet

Ahmet

Related Articles

TÜM HABERLER