A3 Haber

Oscarlı ünlü yönetmen Alan Parker yaşamını yitirdi

Oscarlı ünlü yönetmen Alan Parker yaşamını yitirdi

Oscarlı ünlü yönetmen Alan Parker yaşamını yitirdi
Temmuz 31
22:43 2020

Pink Floyd The Wall, Midnight Express ve Missisippi Burning filmlerinin unutulmaz yönetmeni Alan Parker yaşamını yitirdi.

A3 Haber Merkezi- Midnight Express (Geceyarısı Ekspresi), Missisippi Burning (Missisippi Yanıyor), Pink Floyd The Wall gibi filmlere imza atan yönetmen Alan Parker, 76 yaşında yaşamını yitirdi.

Filmleri arasında “Fame”, “Evita” ve “The Commitments” gibi yapımlar da bulunan Parker’in çektiği filmler toplamda 19 Bafta, 10 Altın Küre ve 10 Oscar ödülü kazandı. Parker, ilk uzun metrajlı filmi Bugsy Malone’u 1975’e çekti.

Parker, uyuşturucu kaçakçılığı yüzünden hapsedilen bir Amerikalı’nın Türkiye’den kaçışını konu alan ve gerçekleri çarptırdığı iddiasıyla Türkiye’de büyük tepki alan Geceyarısı Ekspresi ile “En İyi Yönetmen” dalında Oscar’a aday gösterildi. 1977 yapımı olan ikinci filmi Midnight Express ile iki Oscar, altı Altın Küre ve dört Bafta ödülü kazandı.

Pink Floyd The Wall filminin de yönetmen koltuğuna oturan Parker, 1964 yılında ABD’’nin Mississippi kentinde işlenen ırkçı cinayetleri konu alan Mississippi Burning” (Mississippi Yanıyor) adlı filmin de yönetmenliğini üstlenmişti.

About Author

Uğraş Vatandaş

Uğraş Vatandaş

Related Articles

TÜM HABERLER