A3 Haber

Ermenistan: Türkiye’nin bölgedeki tüm hırslarına karşı koyacağız!

Ermenistan: Türkiye’nin bölgedeki tüm hırslarına karşı koyacağız!

Ermenistan: Türkiye’nin bölgedeki tüm hırslarına karşı koyacağız!
Ağustos 01
21:59 2020

Ermenistan Dışişleri Bakanı Zograb Mnatsakanyan, Türkiye’nin ‘Kuzey Afrika, Ortadoğu ve Doğu Akdeniz’de yaptığı gibi Güney Kafkasya bölgesini istikrarsızlaştırmaya çalıştığını’ öne sürdü.

Ermenistan Dışişleri Bakanı Zograb Mnatsakanyan, Azerbaycan ile yaşanan gerilime ilişkin açıklamalarda bulunarak Türkiye’yi hedef aldı.

Mnatsakanyan, Ermeni Şant televizyonuna açıklamasında, Ermenistan-Azerbaycan sırında yaşanan gerilim bağlamındaki Türkiye’nin eylemlerinin ‘yıkıcı ve istikrarlaştırıcı politikasının’ yeni bir kanıtı olduğunu öne sürerek, “Bu politikanın bazı tezahürleri diğer bölgelerde, Doğu Akdeniz, Kuzey Afrika ve Ortadoğu’da görülüyor” dedi.

Türkiye’nin, Ermenistan-Azerbaycan sınırında gerilimin başladığı 12 Temmuz’dan bu yana yaptığı açıklamalar ve başvurduğu eylemlerin amacının, ‘bu politikasını Güney Kafkasya’ya yansıtmak’ olduğunu dile getiren Mnatsakanyan, “Bu bizim için son derece kabul edilemez. Buna karşı mücadele ettik ve bu mücadelemizi sürdüreceğiz. Türkiye’nin bölgedeki tüm hırslarına karşı koyacağız. Bu anlamda, ulusal ve uluslararası formatlarda elimizdeki tüm araçları kullanıyoruz” dedi.

Ayrıca Türk uzmanların Avrupa’da Konvansiyonel Silahlı Kuvvetler Antlaşması (SFE) kapsamındaki denetim için Ermenistan’a gelmesine izin vermeme kararını değerlendiren Mnatsakanyan, bunun, Türkiye ve Azerbaycan’ın son ortak tatbikatına uygun yanıt olduğunu savunurken, “SFE ve Viyana Anlaşması kapsamındaki askeri denetim, kendi içinde çok önemli bir araç içermekte. Bu, karşılıklı güven ortamının oluşması ve güvenlik çıkarlarının karşılıklı olarak dikkate alınması için bir araç. Türkiye’nin yaptıkları ise elbette bu karşılıklı saygının tezahürü değil” dedi.

About Author

Ahmet

Ahmet

Related Articles

TÜM HABERLER