A3 Haber

Ciğerlerimiz yanıyor: İzmir, Muğla ve İstanbul’da yangın

Ciğerlerimiz yanıyor: İzmir, Muğla ve İstanbul’da yangın

Ciğerlerimiz yanıyor: İzmir, Muğla ve İstanbul’da yangın
Ağustos 01
17:10 2020

İzmir’in Menderes ve Bornova ilçeleri ile Muğla’nın Bodrum ilçesinde ormanlık alanda yangın çıktı. Ekiplerin yangına müdahalesi sürüyor. Aynı saatlerde İstanbul Maltepe’de bulunan Başıbüyük askeri alanın içindeki otluk alanda da yangın çıktı.

İzmir’i Menderes ilçesinde çıkan orman yangınının ardından Bornova’da da makilik alanda yangın çıktı. Ekiplerin yangınlara müdahaleleri sürüyor. Menderes ilçesine bağlı Çamönü Mahallesi mevkiinde henüz belirlenemeyen bir nedenle yangın çıktı. 2 helikopter, 1 uçak, 6 arazöz, 3 dozer yangına müdahale için bölgeye sevk edilirken, takviye ekip de istendi. Dumanlar, İzmir’in pek çok noktasından görüldü.

Bornova’da yangın

Öte yandan Bornova ilçesi Homeros Vadisi yakınlarında da henüz belirlenemeyen bir nedenle makilik alanda yangın çıktı. Yangın ihbarı üzerine bölgeye İzmir Orman Bölge Müdürlüğüne bağlı 2 yangın söndürme helikopteri ile 4 arazöz sevk edildi. 2 ayrı noktada çıkan yangınlara ekiplerin müdahalesi sürüyor.

Bodrum’da yangın

Muğla’nın Bodrum ilçesinde Bayraktepe olarak adlandırılan bölgede yangın çıktı. Araç ile ulaşımın olmadığı bölgedeki yangında Bayraktepe ve çevresi yandı.

Bodrum ilçesi Turgutreis Mahallesi yakınlarında bulunan Bayraktepe’de saat 15.45 sıralarında çıkan yangın, aşırı sıcak ve rüzgarın da etkisiyle kısa sürede büyüyerek bölgeyi sardı. Otluk ve makilik alandaki yangına araç ile ulaşım olmadığı için karadan müdahale edilemedi. Bayraktepe ve çevresi yanarken, yayılma riski bulunmayan yangına karşı alana araçla ulaşılan bölgelere kadar gelinerek tedbir alındı.

İstanbul’da askeri alanda yangın

Maltepe’de bulunan Başıbüyük askeri alanın içindeki otluk alanda yangın çıktı. Rüzgarın etkisiyle büyüyen yangına müdahale etmek için çok sayıda itfaiye ekibi sevk edildi. Yangının kontrol altına alındığı sördürme çalışmalarının devam ettiği ifade edildi.

About Author

Ahmet

Ahmet

Related Articles

TÜM HABERLER