Site icon A3 Haber

Sabah yazarından itiraf gibi tespit: 15 Temmuz’da MİT parmağı mı var?

AKP’ye yakınlığıyla bilinen Sabah gazetesinin yazarlarından Okan Müderrisoğlu, bugünkü köşesinde ilk kez MİT’in 15 Temmuz darbesini öne çekip sekteye uğratılmasında katkısı olduğunu yazdı. Müderrisoğlu, “MİT’i, 15 Temmuz’a giden süreçteki muhtelif toplantıları zamanında ve yeterince fark edememesinin yanında, darbe teşebbüsünün öne alınmasını ve sekteye uğratılmasını sağlayan çabasıyla birlikte değerlendirmek gerekiyor” dedi. Müderrisoğlu, bu ifadesiyle 15 Temmuz darbe girişimi sürecinde MİT’in işlevini itiraf etmiş oldu.

Sabah yazarı Okan Müderrisoğlu, bugünkü köşesinde “MİT… Kurumsal dönüşüm ve ve neticeleri…” başlıklı bir yazı yayımladı. Müderrisoğlu yazısında, yeniden yapılanan MİT’e övgüler yağdırırken, 15 Temmuz darbe girişimi öncesindeki MİT’i ise “darbe teşebbüsünün öne alınmasını ve sekteye uğratılmasını sağlayan çabasıyla değerlendirmek gerekiyor” ifadesiyle tanımladı.

MİT’in yeniden yapılanma sürecinden övgüyle söz eden Müderrisoğlu’nun yazısında öne çıkan başlıklar şöyle:

MİT darbe girişimini ne zaman fark etti?

Sabah yazarı Müderrisoğlu, MİT’in darbe girişimini hangi tarihte fark ettiği konusunda herhangi bir tahmine ya da bilgiye yer vermedi.

Exit mobile version