Site icon A3 Haber

İYİ Partili Aytun Çıray: Bu ucube başkanlık sistemi milleti fakirleştirdi

İYİ Partili Aytun Çıray ikinci yılını dolduran Cumhurbaşkanlığı hükümet sistemi için, “Dünyada benzeri olmayan bu ucube başkanlık sistemiyle işsizlik arttı, icra-vergi-iflas arasında sıkışanların hali düzelmedi. Malını, mülkünü, itibarını, istikbalini kaybeden insan sayımız arttı. Suriye çöllerinde şehitler verdik. İnsan hak ve özgürlükleri azaldı. Adalet, hukuk ve eşitlik ortadan kalktı. Bu rejim işlemeyen ve işletemeyen bir rejimdir” dedi.

İYİ Parti Güvenlik Politikaları Başkanı Aytun Çıray, gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu. Başkanlık sistemine sert eleştirilerde bulunan Çıray, “Dünyada benzeri bulunmayan bu ucube başkanlık sistemiyle işsizlik arttı.

Yeniçağ’dan Halil Atar‘a konuşan Çıray’ın açıklamaları şu şekilde:

Erken seçim veya baskın seçim son günlerde gündemden düşmüyor. Sizin erken seçim beklentiniz var mı?

Millet İttifakı’nın sürekli dağılacağı söylentileri çıkartılıyor. İttifakın dağılması veya yeni ittifakların kurulması İYİ Parti’nin gündeminde var mı? Yoksa Millet İttifakının dağılacağı yönündeki söylentilerin amacı nedir?

Son günlerde bir diğer gündem konusu kadınlara yönelik şiddet, taciz ve tecavüz konusu. İktidar ve ortağı bu konuda gerekli adımları atıyor mu? İstanbul Sözleşmesi neden uygulanmıyor ve sürekli kaldırılması gündeme geliyor?

Ayasofya Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Diyanet İşleri Başkanlığı öncülüğünde açıldı. Dini bir konunun bu kadar siyaset malzemesi yapılmasını nasıl değerlendiriyorsunuz?

Sosyal medya düzenlemesi olarak gündeme gelen kanun değişikliğindeki asıl amaç sizce nedir? ‘Unutulma Hakkı’ kavramı Fethullah Gülen cemaati ile mücadeleyi etkiler mi? Fethullah Gülen cemaati ile gerçekten mücadele edildiğini düşünüyor musunuz?

Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sisteminde iki yılı geride bıraktık. Sizce bu sistem iç politikada ne gibi sorunlar veya çözümler yarattı?

Son olarak toplumun gündemi ile siyasetin gündemi uyuşuyor mu? Vatandaş geçim sıkıntıları, sağlık sorunlarını dile getirirken; iktidar sosyal medya yasası, Barolar yasası gibi toplumun sorunlarına çözüm olmayacak kanunları neden gündeme taşıyor?

Exit mobile version