Site icon A3 Haber

Uzmanlar uyardı: Salgın kontrol altına alınamadı, Eylül’de ağır bir tablo bizi bekliyor

Koronavirüs salgınıyla ilgili Türkiye’nin son durumunu değerlendiren bilim insanları, hükümetin turizm sektörünü canlandırmak adına attığı adımlar nedeniyle hastalığın tüm Anadolu’ya yayıldığını ve vakaların arttığına dikkat çekerek Eylül ayında ağır bir tablo ile karşı karşıya kalınacağı uyarısında bulundu.

Uzmanlar, “Eylül ayında ikinci dalga bekleniyor. Mevsimsel grip başlayacak, okullar açılacak, yazlıkçılar, yaylalara gidenler evlerine dönecek, toplu taşımalar kalabalıklaşacak, havaların serinlemesiyle kapalı alanda geçirilecek süreler artacak, bütün bunlar ikinci dalgayı tetikleyecek. Bu duruma ne hastaneler ne ülkenin sağlık sistemi ne de sağlıkçılar dayanır. Bu gidiş iyi değil” vurgusu yaptı. Bilim insanları Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’nın koronavirüs vakalarındaki artışa ilişkin “Bu rahatlık devam ederse tablonun olumsuz yönde gitmesi kaçınılmaz. Bölgesel olarak gerekli kararları yeniden alırız” yönünde açıklamalarını ve Türkiye’nin son koronavirüs tablosunu Cumhuriyet’e değerlendirdi.

“Vatandaşın keyfine bırakıldı”

Prof. Dr. SİNAN ADIYAMAN Türk Tabipleri Birliği Merkez Konseyi Başkanı:

“Avrupa turist yollasın”

“Bir bedeli olacak”

Prof. Dr. NİLAY ETİLER Halk sağlığı uzmanı:

“Birinci dalga sürüyor”

Prof. Dr. KAYIHAN PALA Halk Sağlığı Uzmanı / Uludağ Üniversitesi:

“Faturasını ödüyoruz”

Garsona, şoföre test

Prof. Dr. MEHMET CEYHAN  Enfeksiyon Hastalıkları Derneği Başkanı

Aşı bulmak zorlaşacak

“Ciddiye alınmıyor”

Prof. Dr. ALİ FUAT KALYONCU Eski Türk Toraks Derneği Başkanı

Durum vahim!

Asistan Prof. EMRAH ALTINDİŞ Harvard Üniversitesi

Twitter hesabından yaptığı paylaşımda, “Durum çok vahim. Maalesef, salgın pek çok şehirde kontrolden çıktı. Türkiye’de sağlık sisteminin muhtemelen en güçlü olduğu şehirlerden başkent Ankara’da, tüm yoğun bakımların dolu olması artık yoğun bakıma hasta kabul edilmemesi, hem akıldışı salgın yönetiminin sonucu, hem de çok tehlikeli bir gelişme. Eğer test sayıları bu komik sayılardan yükselmez, enfeksiyonun çok yayıldığı şehirlerde (Ankara, Diyarbakır, Bursa) minimum 2 hafta karantina uygulanmaz, topluma durumun vahameti anlatılmazsa, sonbahar/kış ağır geçecek!” diye yazdı.

Exit mobile version