Kadınlar tüm yurtta ‘İstanbul Sözleşmesi’ için meydanlara çıktı: İzmir’deki eylemlere polis saldırdı

Kadınlar, Türkiye’nin İstanbul Sözleşmesi’nden çıkmaması, sözleşmeyi tam olarak uygulaması için bugün ülkenin dört bir yanında sokaklara çıktı. İzmir’deki eylemlere polis müdahale etti kadınları yaka paça gözaltına aldı.
Kadınlar, Türkiye’nin İstanbul Sözleşmesi’nden çıkmaması, sözleşmeyi tam olarak uygulaması için bugün ülkenin dört bir yanında sokaklara çıktı. İstanbul’da da Kadıköy’de toplanan kadınlar, “Haklarımızdan ve hayatlarımızdan vazgeçmiyoruz”, “İstanbul Sözleşmesi’ni uygula” diye seslendi.
İzmir’de kadınlar, Türkiye’nin İstanbul Sözleşmesi’nden çekilmesi yönündeki tartışmalara karşı Alsancak’ta bir araya geldi. ‘İstanbul Sözleşmesi Uygulansın’ diyerek yürüyüş yapmak isteyen kadınlara polis müdahale etti. Müdahale sonucu 10 kadın gözaltına alındı.
Kadınlar tüm yurtta ‘İstanbul Sözleşmesi’ için meydanlara çıktı: İzmir’deki eylemlere polis saldırdıhttps://t.co/wyFWKEVXnV#Sondakika #A3Haber #Çarşamba #istanbulsozlesmesi #KadinaSiddeteHayir #izmir pic.twitter.com/zgB3uwV7qo
— A3 Haber (@A3Haber) August 5, 2020
Kadınlar tüm yurtta ‘İstanbul Sözleşmesi’ için meydanlara çıktı: İzmir’de gözaltılar varhttps://t.co/wyFWKEVXnV#Sondakika #A3Haber #Çarşamba pic.twitter.com/se2VRSDwtm
— A3 Haber (@A3Haber) August 5, 2020