A3 Haber

Kayyum atanan Türk Hava Kurumu’nda istifa edenlerin yerine kurum üyesi olmayan AKP’liler getirildi

Kayyum atanan Türk Hava Kurumu’nda istifa edenlerin yerine kurum üyesi olmayan AKP’liler getirildi

Kayyum atanan Türk Hava Kurumu’nda istifa edenlerin yerine kurum üyesi olmayan AKP’liler getirildi
Ağustos 05
09:47 2020

Kayyum atanan Türk Hava Kurumu’nda istifa eden yöneticilerin yerine AKP’li isimler atandı. Atanan isimlerin kuruma üye olmamaları dikkat çekti.

A3 Haber Merkezi- Türk Hava Kurumu’nda (THK) Eskişehir’den sonra Muğla’nın Köyceğiz Şubesi’nde beş kişilik yönetim kurulu ve yedek üyelerden ikisi toplu olarak istifa etti. Kayyum heyeti ise 13 Temmuz’da şubeye gönderdiği yazıda, kuruma üye olmayan üç kişinin yönetime atandığını bildirdi. Bu kişilerin AKP’li isimler olması dikkati çekti.

THK Tüzüğü’ne göre yönetimin geriye kalan üç yedek üye ve denetim kurulunun idaresinde en kısa zamanda olağanüstü genel kurula gidilmesi gerekiyor. Ancak 10 ay önce, atanan ve başkanlığını eski AKP’li Gümrük ve Ticaret Bakanı Cenab Aşçı’nın yaptığı Kayyum Heyeti, genel merkezde ve 386 şubenin tamamında genel kurula gitmemekte direniyor.

Geçen ay Eskişehir’deki yönetim baskılar üzerine istifa etmiş, yerine kayyum tarafından, AKP Genel Başkan Yardımcılığı da yapmış Eskişehir Milletvekili Harun Karacan’ın 26 yaşındaki oğlu THK Şube Başkanı olarak atanmıştı. Köyceğiz’de ise Kayyum Heyeti 13 Temmuz’da şubeye gönderdiği yazıda, kuruma üye dahi olmayan üç kişinin yönetime atandığını bildirdi. İddiaya göre 21 Temmuz’da genel merkez müfettişi ile sayman usulsüz bir şekilde karar defterini alarak bu üç kişinin şube kararıyla üye yapıldığı şeklinde bir kayıt oluşturdu.

Atanan üç isim de AKP’li

Sözcü’den Yusuf Demir’in haberine göre, kayyumun AKP kadrorlarından kuruma atadığı üç isim de THK’ye üye değildi. Yönetime atanan Okan Yatkın, AKP’li Köyceğiz Belediye Başkan Yardımcısı aynı zamanda belediye meclis üyesi olarak görev yapıyor. Mehmet Nadi Pirci ise AKP’li ve belediyenin eski meclis üyesi. Atanan Mehmet Arslan da AKP’nin ilçe yöneticilerinden Pirci ve Arslan son seçimde belediye meclis üyesi adayı olmuş ancak kazanamamıştı.

THK Köyceğiz Şubesi Denetleme Kurulu Üyesi Mustafa Mutlu Pekergin, “THK Tüzüğü’ne göre genel merkez herhangi bir kişiyi üye yapamıyor, üye olmadan da yönetim kurulu üyesi olmak mümkün değil. Atamalar, Anayasa’ya, Medeni Kanun’a, Dernekler Kanunu’na, THK Tüzüğü’ne aykırıdır. Yapılması gereken en kısa sürede genel kurulu toplamaktır” dedi.

About Author

Uğraş Vatandaş

Uğraş Vatandaş

Related Articles

TÜM HABERLER