A3 Haber

TFF Başkanı Özdemir: Harcama limitleri kulüpler için sürpriz olmadı

TFF Başkanı Özdemir: Harcama limitleri kulüpler için sürpriz olmadı

TFF Başkanı Özdemir: Harcama limitleri kulüpler için sürpriz olmadı
Ağustos 05
19:26 2020

Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Başkanı Nihat Özdemir, federasyonun açıkladığı harcama limitlerinin kulüpler tarafından önceden bilindiğini belirtti.

Medipol Başakşehir’in Danimarka temsilcisi Kopenhag ile oynayacağı UEFA Avrupa Ligi son 16 turu rövanş maçı öncesinde turuncu-lacivertli takımın kamp yaptığı oteli ziyaret eden Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Başkanı Nihat Özdemir, Anadolu Ajansı (AA) muhabirine açıklamalarda bulundu.  Nihat Özdemir, kulüplerin verdiği rakamlar doğrultusunda harcama limitlerinin belirlendiğinin altını çizerek, şöyle konuştu:

“Bugün zaten Türkiye Futbol Federasyonu yönetimi olarak çok geniş bir açıklama yaptık. Finansal Fair-Play kriterleri konusunda açıklamamızı zaten okuduğunuz zaman bütün kamuoyunun merak ettiği soruların cevapları orada açık ve net olarak belli. Netice olarak onlar bilançolarını verdiler, bizim Finansal Sicil Kurulumuz da onu inceledi ki çok etkili ve bilgili bir kurul. Sonra CEO’ları, hepsi bu rakamları biliyorlardı, onlara sürpriz olmadı. Zaten birçok kulübümüz bugün açıklama yaptı, ‘Biz bu rakamları zaten tahmin ediyorduk, hesaplamıştık’ diye. Kulüplerin verdikleri bilgilere göre bu hesaplamaları yaptık ve her takımın harcama limitleri ve bunun yüzde 15 üzeri olan rakamları da kamuoyuna açıkladık. Eğer buralarda bir yanlışlık varsa veya ilave gelir gelirse onu da kurulumuz inceleyecektir. Gereken arttırımları varsa, onları da yapacağız.”

About Author

Ahmet

Ahmet

Related Articles

TÜM HABERLER