A3 Haber

17 kişinin alınacağı işe 5 bin kişi başvurdu: Kadrolara AKP’li yöneticiler atandı

17 kişinin alınacağı işe 5 bin kişi başvurdu: Kadrolara AKP’li yöneticiler atandı

17 kişinin alınacağı işe 5 bin kişi başvurdu: Kadrolara AKP’li yöneticiler atandı
Ağustos 06
09:51 2020

Amasya İl Özel İdaresi, geçen ay 17 işçi alımı yapacağını duyurdu. 5 bin adayın başvurduğu kadroların çoğunluğuna AKP’li yöneticilerin atandığı ortaya çıktı.

Yurttaşlar işsizlikle boğuşurken, bir iş ilanından daha AKP’li isimlerin çıkması tepki topladı. OdaTV’de yer alan habere göre,  Amasya İl Özel İdaresi, geçen ay, kendi bünyesinde istihdam etmek üzere en az ilkokul mezunu olmak üzere çok sayıda işçi alımı yapılacağını duyurmuştu.

Çalışma Bakanlığı resmi sitesi üzerinden yayımlanan ilanda; Amasya İl Özel İdaresi kendi bünyesinde istihdam etmek üzere 5 beden işçisi, 5 şoför, 1 asfalt serme operatörü, 1 ekskavatör operatörü, 3 greyder operatörü, 2 silindir operatörü olmak üzere toplamda 17 işçi alımı yapılacağına yer verilmişti.

İlana 5 binin üzerinde işsiz yurttaş başvuru yaptı. Bayramdan bir gün önce, yani arife günü olan 30 Temmuz 2020 tarihinde kazanan adayların sonuçları il özel idaresinin resmi web sitesinde açıklandı. Söz konusu sonuçların bayramdan bir gün öncesine getirilmesi de akıllarda soru işaretlerine neden oldu.

AKP’li yöneticiler yerleşti

Amasya İl Gençlik Kolları Başkan Yardımcısı, Sosyal Politikalar Başkanı ve Gümüşhacıköy İlçe Koordinatörü İbrahim Ethem Güdek, beden işçisi olarak asil listede kazanırken; yine AKP’li Gündoğan Karaca ise 5 bin kişi arasından asil listeden kamyon şoförü olarak işe alındı.

Karaca’nın AKP teşkilat binasında çekildiği fotoğraflar ise dikkat çekti. 17 kişilik kazanan listede başka AKP’li isimlerin de olduğu, hatta bir önceki AKP yönetiminden kişilerin bulunduğu belirtildi.

Bunlardan birisi de asil listeden kamyon şoförü olarak işe alınan Sadullah Kırlangıç oldu. Kırlangıç, AKP Amasya’nın eski dönemin yönetim kurulu yedek üyesi olarak görev almıştı.

 

About Author

Ahmet

Ahmet

Related Articles

TÜM HABERLER