Site icon A3 Haber

YKS tercihleri başladı: YKS tercihi nasıl yapılır ve son gün ne zaman?

Üniversite tercihi yapacak öğrenciler için kritik saatler başladı. Öğrenciler tercihlerini ÖSYM’nin https://ais.osym.gov.tr internet adresinden T.C. Kimlik numaraları ve şifrelerini kullanarak kendileri yapacaklar. Tercihlerin son günü 14 Ağustos. İşte YKS tercihi yapacak öğrencilerin bilmesi gerekenler.

Üniversiteye gidecek öğrenciler için YKS sonuçlarının açıklanmasından sonra ikinci adım geldi. Bugün itibari ile erişime açılan tercih sayfasından okul seçimlerini yapacak olan öğrenciler tercih sonuçlarının belli olmasını bekleyecek.  Tercih işlemleri, 14 Ağustos 2020 tarihinde saat 23.59’a kadar sürecek.

Adaylar puanlarını ve mezun oldukları okul türlerini göz önünde tutarak hangi tablolardan tercih yapabileceklerini belirleyecekler. Adayların, yükseköğretim programları arasından tercih yapmaya başlamadan önce, bu Kılavuzdaki tabloların hangilerinde programlardan tercih yapma haklarının bulunduğunu belirlemeleri gerekiyor. Haberimizden YKS tercih kılavuzuna erişebilir, YKS tercihini nasıl yapacağınızı öğrenebilirsiniz…

Yks tercihi nasıl yapılır?

Kontenjanlar

Exit mobile version