A3 Haber

Manisa Tabip Odası Başkanı Şahut Duran: Kentte vaka sayısı üçe katlandı, sadece Vestel’de bin civarı vaka var

Manisa Tabip Odası Başkanı Şahut Duran: Kentte vaka sayısı üçe katlandı, sadece Vestel’de bin civarı vaka var

Manisa Tabip Odası Başkanı Şahut Duran: Kentte vaka sayısı üçe katlandı, sadece Vestel’de bin civarı vaka var
Ağustos 07
12:14 2020

Manisa Tabip Odası Başkanı Uzm. Dr. Şahut Duran, kent genelinde normalleşme sonrası hasta sayısının üç katına çıktığını ve sadece Vestel’de bin civarında pozitif vaka olduğunu söyledi.

A3 Haber Merkezi- Manisa Tabip Odası Başkanı Uzm. Dr. Şahut Duran, Sağlık Bakanlığı’nın son haftalarda Covid-19’a yakalanan ve yaşamını yitiren sayısının azaldığına yönelik açıklamalarının gerçeği yansıtmadığını ifade etti. Hükümetin normalleşme sürecini ilan etmesinin ardından pozitif vaka sayısının üç katına çıktığını belirten Dr. Duran, “1 Haziran’dan önce Manisa’nın tamamında pozitif vaka sayısı yaklaşık 2 bin civarındayken, şu anda 6 bin civarına dayanmış durumda. Pandemi hastanesi olan Merkezefendi Devlet Hastanesi’nde yoğun bakım da dahil olmak üzere yer kalmadı. Manisa Şehir Hastanesi normal hizmete dönmüştü ancak orası da şu anda acil durumlar dışında hasta kabul etmiyor” dedi.

“Sadece Vestel’de bin civarı pozitif vaka”

Manisa Organize Sanayi Bölgesi’ndeki fabrikalarda, çok ciddi anlamda vaka artışı olduğunu vurgulayan Dr. Duran, “Sadece Vestel’de bin civarı pozitif vaka olduğunu duyduk. Fabrikalar sadece maske dağıtıp ateş ölçüyorlar, çalışanlar arasındaki mesafe kuralları dahi uygulanmıyor. Onun dışında fabrikalardaki filyasyon çalışması yeterli düzeyde yapılmıyor. Şu anda hiçbir patron çalışanlarını önemsemiyor, sadece üretime odaklandı. Tamamen kâr hırsıyla üretim devam ediyor. Manisa İl Sağlık Müdürlüğü ve Sağlık Bakanlığı sürece müdahil değil, belki de yaşanan durumların bir kısmından haberdar bile olmayabilirler. İlçelerde de benzer şekilde tekstil fabrikalarındaki vakalarda artış var” diye konuştu.

BirGün’den Berkay Sağol’un haberine göre Dr. Şahut Duran, Covid-19 testi pozitif çıkan bir işçiyle temas halinde olan diğer işçilerin semptom göstermediği takdirde çalıştırılmaya devam ettiğini belirterek şunları söyledi: “Bu şartlarda testi pozitif çıkıp işi bırakmak zorunda kalan işçilerin yerine sürekli yeni işçi alıyor fabrikalar. Ne olursa olsun üretime devam ediyorlar. Fabrikalarda yayılmasının bir başka riski de genç hasta sayısında ve genç yaşta ölümlerde artış yaşanacak olması. Vakaların bu derece artması sadece Manisa Merkez’i değil, Manisa’nın ilçelerini ve İzmir’i etkileyecek çünkü Manisa Organize Sanayi Bölgesi’ndeki çalışanların neredeyse yarısı İzmir’den geliyor.

About Author

Uğraş Vatandaş

Uğraş Vatandaş

Related Articles

TÜM HABERLER