A3 Haber

217 gündür bulunamayan Gülistan Doku’nun şüphelisi Zaynal Abakarov’un polis babası açığa alındı

217 gündür bulunamayan Gülistan Doku’nun şüphelisi Zaynal Abakarov’un polis babası açığa alındı

217 gündür bulunamayan Gülistan Doku’nun şüphelisi Zaynal Abakarov’un polis babası açığa alındı
Ağustos 08
20:24 2020

Tunceli’de Gülistan Doku’nun kaybolması olayında şüpheli olan Zaynal Abakarov’un polis olan üvey babası Engin Yücel açığa alındı. Gülistan Doku kaybolmasının 217’inci gününde de arama çalışmalarında bulunamadı.

A3 Haber Merkezi- Tunceli’de 5 Ocak 2020 tarihinden bu yana kayıp olan Munzur Üniversitesi öğrencisi Gülistan Doku’nun kaybolmasında şüpheli olan Zaynal Abakarov’un polis olan üvey babası Engin Yücel, başka bir soruşturma kapsamında açığa alındı.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Tunceli Milletvekili Polat Şaroğlu, kamuoyuna yaptığı açıklamada “Zaynal Abakarov’un polis babası Engin Yücel başka bir soruşturma kapsamında açığa alındı” dedi.

Arama çalışmalarında bugün de sonuç yok

Gülistan Doku’nun arama çalışmalarında, Deniz Kuvvetleri Komutanlığı bünyesindeki Sualtı Arama Kurtarma (SAK) Timi’nin yanı sıra Jandarma Genel Komutanlığı’na bağlı dört Jandarma Arama Kurtarma (JAK) ekibi ve Emniyet Genel Müdürlüğü’ne bağlı 4 su altı arama kurtarma ekibi ile AFAD ekibinden oluşan 70 kişilik ekip, su altı ve su yüzeyinde arama çalışmaları gerçekleştiriyor. Çalışmaların 217’nci gününde bugün, Uzuncayır Baraj Gölü üzerindeki Sarısaltuk Viyadüğü’nün üç kilometrelik alanın 15 ayrı bölgesinde arama yapıldı. Ancak Gülistan’ın izine rastlanmadı.

Kardeşi Gülistan Doku’nun arama çalışmalarının sürdürüldüğü bölgeye gelen Aygül Doku, ekiplerin büyük biz özveriyle çalıştıklarını söyledi. Yetkililerin arama çalışmaları hakkında kendilerini bilgilendirdiklerini anlatan Doku, “Arama çalışmalarına katılan bütün ekiplere teşekkür ediyorum. Büyük bir özveriyle aylardır bu çalışmaları yürütüyorlar. Biz baştan beri Gülistan intihar etmedi diyorduk. Gülistan bu suda olsaydı, bir ize rastlanırdı. Zaten bu arama sonunda bir sonuca varacağız. Sudaki aramalar inanılmaz bir emek ve özveri ile yapılıyor. Valimiz Mehmet Ali Özkan, gerçekten çok özveriyle bu konu üzerinde çalışıyor. Çalışmaları yakından takip ediyor, kendisine çok teşekkür ederiz” dedi.

About Author

Uğraş Vatandaş

Uğraş Vatandaş

Related Articles

TÜM HABERLER