A3 Haber

Amedspor kongresine izin engeli

Amedspor kongresine izin engeli

Amedspor kongresine izin engeli
Ağustos 09
16:46 2020

Amedspor kongresi bir kez daha toplanamadı. İçişleri, kulübün kongre talebine yanıt vermedi.

TFF 2’nci Lig Beyaz Grup’ta mücadele eden Amedspor, kongre gerçekleştirmek için İçişleri Bakanlığı’na yaptığı izin başvurusuna yanıt alamadığını, bu yüzden kongrenin gerçekleştirilemediğini açıkladı. Kulüp, 4’üncü Olağanüstü Kongre’sini yapmak için, pandemi sebebiyle izin yetkisini elinde bulunduran İçişleri Bakanlığı’ndan yanıt beklediklerini duyurdu.

Kulüpten yapılan açıklamada, bakanlığın pandemi sürecinde spor kulüplerine ivedilikle yanıt vermesi gerektiğinin altı çizildi ve şu ifadeler kullanıldı:

“Daha önce de belirtiğimiz gibi 4. Olağanüstü Kongremizi yapma yetkisi pandemi genelgesi gereğince İçişleri Başkanlığı iznine tabi tutulduğundan kulübümüz kongreyi yapmak için bakanlığa izin başvurusunda bulunmuştur. Yönetim kurulumuzun daha önce gerekçesini paylaştığı kongre için 4 Ağustos 2020 tarihinde Diyarbakır Valiliği aracılığıyla İçişleri Bakanlığı’na yapılan izin başvurusuna henüz yanıt verilmemiştir. Genelge içeriğinde de belirtildiği üzere spor kulüplerinin gelecek planlamalarının zarar görmemesi için başvurularının ivedilikle yanıtlanması gerekmektedir. Kulüp olarak yapmış olduğumuz izin başvurusuna ivedilikle yanıt verilmesini beklemekteyiz. Başvurumuza yanıt verildiğinde kongremiz gerçekleşecektir.”

Kulübün 19 Haziran’da yapılması planlanan kongresi pandemi sebebiyle 2 Ağustos’a ertelenmişti. Belirtilen çoğunluk sağlanamadığı için 9 Ağustos’ta kongre kararı alınmıştı.

About Author

Ahmet

Ahmet

Related Articles

TÜM HABERLER