A3 Haber

CHP Kadın Kolları’nda kurultay günü: CHP’li kadınlar yeni başkanını seçiyor

CHP Kadın Kolları’nda kurultay günü: CHP’li kadınlar yeni başkanını seçiyor

CHP Kadın Kolları’nda kurultay günü: CHP’li kadınlar yeni başkanını seçiyor
Ağustos 09
11:51 2020

CHP Kadın Kolları 14. Olağan Kurultayı, Bilkent Odeon Açık Hava Gösteri Merkezi’nde başladı. CHP’li kadınlar, sandık başına giderek, yeni Kadın Kolları Genel Başkanını seçecekler. “Bedeli ne olursa olsun bu topraklara, demokrasiyi, eşitliği, özgürlüğü biz kadınlar getireceğiz” sloganı altında toplanan kurultayda yarışın mevcut CHP Kadın Kolları Genel Başkanı Fatma Köse ile CHP Parti Meclisi Üyesi, eski milletvekili Aylin Nazlıaka arasında geçmesi bekleniyor.

CHP’li kadınlar, yeni Kadın Kolları Genel Başkanını ve yeni yönetimi seçmek üzere, Başkent’te Bilken Odeon Açık Hava Gösteri Merkezi’nde, 14. Olağan Kurultayı’nı gerçekleştiriyorlar.

Saat 10’da başlayan kurultay, pandemi koşulları nedeniyle açık havada ve seyircisiz olarak yapılıyor. Korona Virüs önlemleri nedeniyle daha önce iki kez ertelenen kurultayın, dün gerçekleştirilen Parti Meclisi toplantısı nedeniyle bugün yapılmasına karar verilmişti.

Türkiye’nin çeşitli illerinden 650 kadın delegenin katıldığı kurultayda, şu ana kadar yarışa katılan üç aday bulunuyor.

Kurultayda şu ana kadar adaylığını açıklayan üç isim bulunuyor. Mevcut Kadın Kolları Genel Başkanı Fatma Köse’nin karşısına, daha önce CHP’den ihraç edildikten sonra yargı yolu ile partiye geri dönen ve PM üyesi seçilen eski milletvekili Aylin Nazlıaka ile Sibel Parmaksız rakip olarak çıkıyor.

Nazlıaka: Artık kotalar bize dar, rotamız iktidar

Daha önce aday olacağını açıklayan Ayten Gülsever, Nazlıaka lehine yarıştan çekilme kararı alırken, Aylin Nazlıaka, “Kadınların ikincil cinsiyet gibi algılanmasını kabul etmiyorum. Artık kotalar bize dar, rotamız iktidar” diyerek, Kadın Kolları Genel Başkanlığı’na adaylığını açıklamıştı.

Nazlıaka, Türkiye’de her gün kadınların öldürüldüğünün altını çizerek, “Bugünkü iktidarın; erkeklere kadınlar üzerinde tahakküm kurmayı bir hak gibi gösteren zihniyeti, kadın cinayetlerinin suç ortağıdır. Kadınların ikincil cinsiyet gibi algılanmasını kabul etmiyorum. Artık kotalar bize dar, rotamız iktidar” sözleri ile adaylığını CHP Genel Merkezi’nde açıklamıştı.

Fatma Köse: Kurultayın ana gündemini İstanbul Sözleşmesi oluşturacak

CHP Kadın Kolları Genel Başkanlığına yeniden aday olan mevcut Başkan Fatma Köse ise kurultayın ana gündemini son günlerin tartışma konusu olan İstanbul Sözleşmesi’nin oluşturacağını belirterek, kadının şiddetten korunması, şiddet uygulayanın cezalandırılmasına ilişkin bir manifesto da yayınlayacaklarını kaydetmişti.

Kurultayda, CHP Kadın Kolları MYK asil ve yedek 40 üyesinin de seçimleri gerçekleştirilecek. (ANKA)

 

About Author

Ahmet

Ahmet

Related Articles

TÜM HABERLER