A3 Haber

Cumhuriyet gazetesi: Muharrem İnce ile CHP Genel Merkezi arasında tavır almayacağız

Cumhuriyet gazetesi: Muharrem İnce ile CHP Genel Merkezi arasında tavır almayacağız

Cumhuriyet gazetesi: Muharrem İnce ile CHP Genel Merkezi arasında tavır almayacağız
Ağustos 09
18:23 2020

Cumhuriyet gazetesi, eski CHP Milletvekili Muharrem İnce’nin kuracağı yeni parti ile CHP Genel Merkezi arasında tavır almayacağını duyurdu.

Cumhuriyet gazetesi, eski CHP Milletvekili Muharrem İnce’nin yeni parti kuracağı tartışması üzerine bugün “Siyasette Arayışlar ve Cumhuriyet’in Tavrı” başlıklı yazı yayımladı. Yazıda, Cumhuriyet gazetesinin CHP içindeki Muharrem İnce krizinde nasıl tavır alacağı açıklandı.

“Cumhuriyet gazetesinin aydın kitle ve CHP tabanında etkin bir yeri vardır” denilen yazıda, “Cumhuriyet gazetesi, yeni hareket konusunda herhangi bir gruba ‘angaje’ değildir. Ne İnce’yi destekleyecektir ne de genel merkezi koruyup savunacaktır” ifadeleri yer aldı.

Cumhuriyet gazetesi, daha önce Bülent Ecevit’in başlattığı Demokratik Sol hareketini gazetenin desteklediğini hatırlatarak, bu kez öyle bir durumun olmadığını duyurdu.

Yazının ilgili bölümü şöyle:

“Geçen temmuz ayının 25 ve 26’sında yapılan CHP’nin 37. kurultayından sonra, eski Yalova milletvekili, CHP’nin bir önceki cumhurbaşkanı adayı Muharrem İnce’nin yeni bir parti kurma çalışmasına başladığı haberleri ortaya atıldı.

Cumhuriyet gazetesi, cuma günkü (7.8.2020) manşetinde, İnce’nin 12 Ağustos’ta önemli bir belge açıklayacağını duyurdu.

İnce’nin kimi milletvekilleri ile temaslar yaptığı da biliniyor.

Konu önemlidir… Bir partiden “ayrılma” ve “bölünme” söz konusudur. Bu konuda da değişik görüşler ortaya atılmış bulunuyor.

Kimileri İnce’nin bu hareketinin, CHP’nin oylarında bölünmeye yol açacağını ileri sürerken kimileri de böylesi bir hareketin yararlarını ortaya koymaya çalışıyor.

Yeni kurulacak partinin ayrışma değil, ümit yaratacağını hatta birleşme sağlayacağını ileri sürenler de bulunuyor.

Bölücülük suçlamalarına karşılık Kılıçdaroğlu’nun “Biz dostlarımızla ittifak kuracağız” sözlerini eleştirerek kendisine yönelik tepkilere sosyal medyadan yanıt veren İnce, “Değişime imza veren milletvekillerini, belediye başkanlarını, kurultay delegelerini dışla, sonra dostlarınla hayal kur. Bölücü olan kim?” dedi.

Cumhuriyet’in tavrı

“Cumhuriyet gazetesi, temel olarak ciddi bir siyasal gazetedir.

Cumhuriyet gazetesinin aydın kitle ve CHP tabanında etkin bir yeri vardır. Cumhuriyet gazetesinin siyasal gelişmelerde çekinmeden tavır alan bir niteliği de vardır. Örneğin, Ecevit’in başlattığı Demokratik Sol hareketinde Cumhuriyet kesin bir tavırla Ecevit’in yanında yer almıştı.

Ancak Cumhuriyet gazetesi, yeni hareket konusunda herhangi bir gruba “angaje” değildir. Ne İnce’yi destekleyecektir ne de genel merkezi koruyup savunacaktır.

Cumhuriyet gazetesi, bu konuda tüm gelişmeleri doğru, objektif ve yansız olarak okuyucuya ulaştıracaktır. Bu karar gazetenin kurumsal tutumudur. Kuşkusuz, yazarlar kendi köşelerinde düşüncelerini ileriye sürmekte özgürdürler. Ancak bu düşünceler gazeteyi değil, yazarları bağlar.

Cumhuriyet gazetesi bir “referans gazetesi”dir, en ciddi siyasal gazete olarak Cumhuriyet gazetesi bir “başvuru kaynağı”dır ve bu konuda yansız çizgisini sürdürecektir.

Gerek CHP tabanı gerek aydınlar gerekse her görüşten okuyucu, en doğru haberleri ve gelişmeleri Cumhuriyet’ten öğreneceklerdir.

Türkiye’de siyasal yaşam, iskambil destesinin yeniden karılışı gibi bir durumla karşı karşıyadır. Kâğıtlar adeta yeniden karılıyor. Cumhuriyet, gelişmeleri ve haberleri titizlikle izleyip yansız olarak okuyucuya yansıtacaktır.”

About Author

Ahmet

Ahmet

Related Articles

TÜM HABERLER